Daniel_Herskedal.jpg

Nye sterke navn til Moldejazz 2013; Manu Katché, Beady Belle, Angelika Niescier og mange flere

Moldejazz kan presentere en rekke sterke og spennende konserter i Storyville på Plassen under årets festival; Angelika Niescier, Jason Moran & Andratx feat Maria Laurette Friis, Phronesis, ESP, Akira Sakata Trio, Anja Eline Skybakmoen Band, Take Five Europe, Splashgirl , Obara International og Petter Wettre i duo med Jason Rebello. To ekstra konserter i teatersalen på Plassen slippes også nå; Manu Katché Group og dobbeltkonsert med Hedvig Mollestad og Beady Belle. Det blir også i år fullt trøkk i Alexandraparken hvor Amund Maarud, Valkyrien Allstars og Red Hot deler uka mellom seg. Sist, men ikke minst så blir det i samarbeid med Istad AS også i år arrangert morgengrykonsert, denne gangen i Reknesparken med det sterke vokalensemblet Trondheim Voices.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Spennende konserter på PlassenAngelika Niescier Trio
Den polsk-tyske saksofonisten Angelika Niescier har det siste tiåret markert seg sterkt i tysk jazz og er nå ferd med og nå et større publikum i resten av Europa og USA. Det er en ambisiøs musiker med grenseløs energi og virtuos teknikk vi får oppleve på Plassen, Storyville på åpningsdagen 15.juli. Angelika Niescier - saxofoner, Chris Tordini - bass, Nasheet Waits -trommer.

Jason Moran & Andratx feat. Maria Laurette Friis
Artist in Residence Jason Moran møter Tys Tys-vokalisten Maria Laurette Friis og den energiske skandinaviske trioen Andratx. Det blir et unikt møte mellom fem eminente musikere på Plassen, Storyville tirsdag 16. juli. Jason Moran - piano, Jonas Kullhammar - saxofon, Kresten Osgood - trommer, Ole Morten Vågan - bass, Maria Laurette Friis - vokal

Phronesis
Pronesis regnes som en av de hippeste trioene på de britiske øyer. Britiske Ivo Neame, piano, Jasper Høiby, bass fra Danmark og svenske Anton Eger, trommer er omtalt som den beste europeiske pianotrioen siden EST. Konkurransen er nok hard, men Pronesis hevder seg i alle fall godt. Trioen framstår som en uhyre karismatisk gruppe og skaper begeistring hos publikum overalt hvor de spiller. Det vil de også gjøre på Plassen, Storyville tirsdag 16. juli.

ESP
ESP er et kollektiv med utspring i et initiativ fra moldegitaristen Espen Bjarnar. Gruppa kom med sin første cd i vår. En annen moldenser, Arne Torvik, spiller piano og keyboards, mens svenske Tomas Järmyr spiller trommer. Dan Peter Sundland bidrar til bandets særpregede uttrykk gjennom sitt personlige elbasspill. På toppen av dette ligger «far sjøl», inspirasjonen for mange oppvoksende jazzmusikere, barytonsaksofonisten John Pål Inderberg, en veteran som bare blir bedre og bedre. ESP kan oppleves på Plassen, Storyville onsdag 17. juli.

Akira Sakata Trio
Akira Sakata er født i 1945 i Kure, Hiroshima og har spilt som profesjonell siden slutten av 1960- tallet. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1988 med utgivelsen "Mooko" sammen med Bill Laswell og Ronald "Shannon" Jackson. Etter dette har han gjort mange prosjekter med internasjonal suksess. Han samarbeider ofte med folkemusikere fra hjemlandet og prøver å kombinere stilarter fritt for å skape nye lydbilder. Sakata er i tillegg både essayist og skuespiller. Hans konsert på Plassen, Storyville onsdag 17. juli er ikke bare den første på Moldejazz, men også den eneste i Europa i år.

Anja Eline Skybakmoen Band
Anja Eline Skybakmoen har i flere år gjort seg bemerket i band og prosjekter som «Eplemøya Songlag», «Pitsj» og  «Aphrodisiac», men denne gangen skal hun stille opp med eget materiale og eget band. Artisten som fikk SB1 SMN sin Jazztalentpris for 2012 har et vidt spenn av referanser, fra jazz og annen improvisatorisk musikk til soul og pop. Anja Eline Skybakmoen - vokal, David Aleksander Sjølie- gitar, Ivar Loe Bjørnstad - trommer, Kim-Erik Pedersen - saxofoner, Dag-Filip Roaldsnes - Rhodes, synther, Sebastian Haugen- Markussen - el-bass.

Take Five - Europe
Take Five: Europe er viktig talentutviklingsprogram som gir noen av Europas mest lovende unge jazzmusikere en spennende mulighet for å utvikle seg. Ti musikere, to fra hver av landene Nederland, Polen, Frankrike, Storbritannia og Norge er blitt plukket ut til få delta i programmet. I januar var de samlet en uke i Kent, hvor de fikk muligheten til å spille sammen og jobbe med komposisjoner under ledelse av John Surman. Resultater er European Sunrise, et ensemble bestående av noen av de mest lysende talentene i europeisk jazz. I løpet av året skal de spille på fem sentrale jazzfestivaler i Europa, en av dem er Moldejazz hvor de spiller på Plassen, Storyville torsdag 18. juli. Per Zanuzzi - bass, Daniel Herskedal - tuba, Arun Ghosh - klarinett, Chris Sharkey - gitar, Airelle Besson - trompet / fiolin, Guilaume Perret - saxofon, Marsin Masecki - piano, Piotr Damasiewicz - trompet, Marcos Baggiani - trommer, Davis Kweksilber - klarinett / saxofon.

Splashgirl
Splashgirl får glitrende omtale rundt om i verden for sin originale triomusikk. De spiller egne lett hypnotiske komposisjoner, med sitt særegne klangbilde: akustisk, men med lett bruk av elektronikk. Uten å tenke på sjangergrenser, henter de inspirasjon fra klassisk, filmmusikk, postrock og jazz.  Det er vakkert og majestetisk, og de lar låtene får utvikle seg til glede for lytterne. Plassen fredag 19. juli.
Andreas Stensland Løve - piano, Jo Berger Myhre - bass, Andreas Lønmo Knudsrød - trommer.

Obara International Quartet
Moldejazz er med i det internasjonale talentutviklingsprogrammet Take 5 Europe, Obara International Quartet er et direkte resultat av dette. Den polske saxofonisten Maciej Obara møtte Ole Morten Vaagan og Gard Nilssen i England vinteren 2012 og inviterte de to til Polen for å spille noen konserter der, pianisten Dominik Wania ble inkludert, og dermed var et nytt band etablert.  Bandet spiller moderne akustisk jazz inspirert av den store polske komponisten og pianisten Krzystof Komeda.  Maicej Obara - sax, Dominik Wania - piano, Ole Morten Vaagan - bass, Gard Nilsen - Trommer.

Petter Wettre /Jason Rebello
Wettres muskuløse tenorsaxspill har skapt begeistring i mange innpakninger. I duosamarbeidet med den strålende britiske pianisten Jason Rebello (Sting, Jeff Beck, Wayne Shorter m fl) får han virkelig eksponert sitt instrumentale mesterskap og sin evne til å skape god musikk med sammenheng mellom tema og improvisasjon. Rebello er i stand til både å følge hvert lille vink samt til selv å komme med inspirerende innspill. En duokonstellasjon som forventes å gi publikum hakeslepp på Plassen, Storyville lørdag 20. juli.

Manu Katché Group
Trommeslageren Manu Katché fikk sitt internasjonale gjennombrudd i samarbeidet med Peter Gabriel og Sting, og har senere vært en ettertraktet musiker i mange sjangere. De siste årene har han konsertert oppmerksomheten om egen musikk og eget band. Tore Brunborg er et sentralt medlem i dette bandet som byr på en garantert spennende konsert i teatersalen på Plassen 19. juli. Manu Katché - trommer, Tore Brunborg - saxofon, Luca Aquino - trompet, Jim Watson - keyboards.

Hedvig Mollestad Trio / Beady Belle
Festivaluka på Plassen får en pangavslutning når de inviteres til dobbeltkonsert i teatersalen med Hedvig Mollestad trio og Beady Belle lørdag 20. juli kl 22.00!

   Hedvig Mollestad fikk Sparebank 1 - talentpris i 2009 og brakdebuterte med trioen sin på Moldejazz året etter. Med to CD/vinylutgivelser som har fått toppkarakterer i blant annet Mojo, Uncut og The New York Times er hun og trioen klar for Moldejazz igjen. Dette er et samspilt og hardtslående band og Hedvig har utviklet seg til en skikkelig riff-meister som kombinerer en klassisk, tung bluesrock-tilnærming med skarp og progressiv jazz - noe som har fått anmeldere til å trekke frem gigantiske gitarnavn som Jimmy Page, Tony Iommi, Sonny Sharrock og John Scofield. Hedvig Mollestad - gitar, Ellen Brekken - bass og Ivar Loe Bjørnstad - trommer.
   Beady Belle har nettopp avsluttet en to ukers på Europa-turné, med stor suksess! Hennes nye album "Cricklewood Broadway" med tekster basert på romanen «hvite Tenner» av Zadie Smith har fått strålende omtale av en samlet musikkpresse. Beady Belle mixer soul, funk, pop og jazz på en måte som ingen andre gjør det. Det låter tøft på CD og vinyl, men det er på konsertene bandet virkelig tar av! Da Beady Belle spilte på Moldejazz sist, begeistret hun et stort publikum på Romsdalsmuseet, nå regner vi at mange ønsker et gjensyn med en stor artist når bandet avslutter årets konsertrekke på Plassen.
Beate S. Lech - vokal, Tommy Kristiansen -gitar , Jørn Øien -piano, TBA  -keyboard, Marius Reksjø -bass, Erik Holm -trommer.

Fullt trøkk i Alexandraparken

Amund Maarud
Amund Maarud har siden sent 1990-tallet etablert seg som en av de mest markante musikerne på bluesscenen, både i inn og utland. Han er kjent av mange som en eminent gitarist og har høstet lovord fra både publikum og presse, og han har sanket flere Spellemannpriser.

Valkyrien Allstars
Valkyrien Allstars har siden oppstarten i 2005 vært et sant unikum i norsk musikk, og har rukket å bli en musikalsk attraksjon over store deler av verden med sine nyskapende, norske folketoner. Valkyrien Allstars har sitt hjerte i folkemusikken og sin sjel i den kreative videreformidling. I improvisasjonens ånd lar de seg inspirere av så vel blues og jazz, som raggae og rock. Med Tuva Syvertsen i front og Moldes egen Magnus Larsen på bass blir onsdag og torsdag i parken garantert en opplevelse.

Tuva Syvertsen - hardingfele, vokal, Ola Hilmen - hardingfele, Erik Sollid - hardingfele, Martin Langlie - trommer, Magnus Larsen - bass

Red Hot
De lokale heltene Red Hot er allerede veteraner i Alexandraparken og presenterer førsteklasses rockabilly, kruttsterk rythm & blues, intens funk og svingene jazz. Inspirasjonen fra The Blues Brothers, Blood, Sweat & Tears m fl er sterkt til stede og vil glede mange fredag og lørdag i parken.

Knut Marius Djupvik - vokal, Magnus Drågen-trompet, Pål Gunnar Fiksdal -trompet, Runar Fiksdal - trombone, Lars Petter Bjerkeset - saxofon, Chriss Rune Angvik - gitar, Øystein Flemmen - gitar, Jørn Inge Frostad - el bass, Anders Lillebo - hammondorgel, Kristoffer Tokle - trommer.


Årets "Break of day in Molde" - i samarbeid med Istad AS.

Trondheim Voices - Love Letters

Til årets «Break of Day in Molde» konsert, har Moldejazz invitert det ni kvinners sterke vokalensemblet Trondheim Voices til å uroppføre prosjektet «Love Letters». I samarbeid med sin egen artist in residence - konseptkunstneren Ann-Cathrin Hertling, skal de utvikle en konsert der de gjør sine egne versjoner av kjente sanger. Låtene vil være plukket ut basert på deres egne og publikums historier og ønsker rundt disse låtene. På bakgrunn av dette vil Trondheim Voices og Ann-Cathrin Hertling gjenskape låtene etter impulser fra publikum og ensemblets eget forhold til musikken.  
Live Maria Roggen, Siri Gjære, Torunn Sævik, Sissel Vera Pettersen, Tone Åse, Heidi Skjerve, Kirsti Huke, Ingrid Lode - alle vokal, Ann-Cathrin Hertling/Wild at art - artist in residence, Asle Karstad - lyddesign.

Billetter er i salg nå  via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no

For ytterligere informasjon kontakt: Festivalsjef Jan Ole Otnæs - tlf 91 88 53 93.