as_20100719_driving_miles242x124X3011x2031.jpg
Fra teaterforestillingen " Driving Miles" - Foto: Arne Strømme

Flere artister klar for Moldejazz

DAVE HOLLAND OVERTONE, SPUNK & JÖELLE LÉANDRE, KARL SEGLEM, TEAM HEGDAL, CORTEX, KJETIL MØSTER OG MICHAEL DUCH SPILLER PÅ MOLDEJAZZ 2011. DET BLIR OGSÅ GJENSYN MED SUSKESSFORESTILLINGEN ”DRIVING MILES”

Sist oppdatert: 05.07.2013
Med ”Overtone” har årets Artist in Residence Dave Holland skapt en av de sterkeste konstellasjonene i dagens akustiske jazzbilde. Engasjementet av pianisten Jason Moran til denne gruppa har vært en genistrek. Moran framstår som en stadig sterkere personlig stemme blant yngre musikere. Han er en komplett pianist, og supplert med Eric Harland, trommer og Chris Potters saxofoner er dette et band av ledende – og lekende – musikere det er en fryd å høre. Som New York Times skrev i forbindelse med debutkonserten; dette er en kvartett som bringer Hollands orkestrale ”bouncy swing” til et nytt nivå. Kvartetten spiller på Kulturhuset tirsdag 19. juli og det er nå bekreftet at Dave Holland gjør en av sine sjeldne solokonserter, dette skjer på Forum torsdag 21. juli.

Kvartetten Spunk har de siste ti årene fått stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet for konserter og kritikerroste album på selskapet Rune Grammofon. I miljøer for støymusikk, ny- musikk og improvisasjonsmusikk er de nærmest for kultfigurer å nevne. I Molde skal de improvisere sammen med den franske kontrabassisten Joëlle Léandre, som gjennom årene har spilt sammen med ”alle” innen improvisasjon og ny- musikk.

Karl Seglem en av våre mest særpregede saksofonister, med et ståsted mellom norsk folkemusikken og jazz. Som komponist og utøver har han tatt det beste av vår rike tradisjonsmusikk inn i både konsertlokaler og platestudio, og utviklet en unik ”Seglem- sound”. Her møtes hardingfele, bukkehorn, laptop og electronica i en naturlig symbiose. Musikken som strømmer mot oss, er både inderlig vakker, groovy og swingende, og smekkfull av avdempa temperament, følelser og ettertenksomhet.”

På Reknes Ungdomshus blir det tre ettermiddager med helt akustisk jazz med norske musikere i absolutt toppklasse. Tirsdag spiller saxofonist Ketil Møster og bassist Michael Duch hvert sitt solosett. Onsdag er det klart for høyoktanbandet Cortex som har fått mye velfortjent ros for sin nye egentitulerte utgivelse. Cortex er en ung, energisk kvartett grunnlagt av Thomas Johansson De spiller originale komposisjoner av Johansson og har fokus på energi, dynamikk, groove, interaksjon og miks av sjangere. Saxofonist, komponist og arrangør Eirik Hegdal har vært fast innslag på Moldejazz i mange år, som medlem av ulike band og konstellasjoner. Nå kommer han med sitt eget Team Hegdal, der han skriver det meste av musikken med referanser til både Ornette Coleman og Olivier Messiaen. ”..gnistrende soli og tøft swingende driv, og to saksofonister som ildner hverandre til den mest harmolodiske dåd jeg kan huske å ha hørt fra norske musikere.” Terje Mosnes, Dagbladet,

Under årets festival blir det også gjensyn og gjenhør med suksessforstillingen ”Driving Miles ” for en skuespiller og en jazztrio. Henning Mankell har skrevet denne musikalske monologen som hadde verdenspremiere under jubileumsfestivalen i 2010. Mankells historie er en hyllest til musikken, til geniet og til den store kunstopplevelsen, men det er også en lovprisning av den lille verden der helt vanlige mennesker bor, men som av og til kan huse den virkelig store, vide verden. Her møter vi Miles Davies på vei fra Årø, en ikke ukjent sjefssjåfør i jazzfestivalens stab, en skraphandler med jazzinteresse og et gjøkur fra Montreux. Svein Rune Nyland i Romsdals Budstikke skrev etter urpremièren ”Til stående applaus forlot den heimvendte sønn Per Egil Aske scena. Han hadde da trollbundet salen med historien om kompisen sin og Miles Davis. Hva i all verden kan jazzlegenden og en traus moldenser ha til felles?” og ga forestillingen terningkast 6!

Stjerne saxofonisten Chris Potter vil medvirke i to ekstrakonserter mens han er i Molde. Mandag 18 juli spiller han med bandet til Lee Konitz/Tomasz Stanko som derved blir en sekstett og onsdag 20. juli går han inn i Mathias Eicks Band på konserten på Romsdalsmuseet.

Samtidig med dette artistslippet legges dagspass ut for salg.

Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra tirsdag 10. mai.
For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalsjef Jan Ole Otnæs 9188 5393 eller markedssjef Hans-Olav Solli 948 26305