Fredagskonsert_banner_2013.jpg

Bryan Ferry & The Bryan Ferry Orchestra og Susanne Sundfør klare for Moldejazz!

Bryan Ferry & The Bryan Ferry Orchestra kommer til Moldejazz og gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer. Bryan Ferry vil presentere låter fra sin lange karriere som soloartist og vokalist i Roxy Music, og fra den nyeste utgivelsen «The Jazz Age». Han gjør en todelt konsert der tilsammen 12 musikere utgjør både et jazz- og et rockeband. Samme dag spiller en av Norges mest populære og spennende artister, Susanne Sundfør, hun vil sammen med Bryan Ferry sørge for en unik konsertopplevelse på Romsdalsmuseet fredag 19. juli.

Sist oppdatert: 05.07.2013

Siden utgivelsen av sin første plate med Roxy Music i 1972, har Bryan Ferry hatt status som en av de mest innovative og coole låtskrivere og sangere i pop og rock. I over førti år har han vekslet mellom å være soloartist og sentralt medlem i Roxy Music. I begge karrierer har han skrevet og framført låter som «More Than This», «Avalon»
og «Slave to Love» som har nådd ut til et stort publikum verden over.
Som kunstskolestudent uttrykte Ferry ofte sin begeistring for jazzikoner som Charlie Parker og Billie Holiday og i fjor høst ga han ut plata «The Jazz Age» med The Bryan Ferry Orchestra. Her framføres kjente låter fra hele Bryan Ferry sin karriere i arrangementer i 1920-talls jazzstil. Plata fikk strålende mottagelse i alt fra The Observer til Pitchfork. Musikken fra plata har en sentral plass i nyinnspillingen av åpningsfilmen på årets filmfestival i Cannes, «The Great Gatsby» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Siden den selvtitulerte platedebuten i 2007 har Susanne Sundførs karriere gått en vei, oppover!  Hun fikk Spellemannpris både for den og for oppfølgeren «The Brothel» fra 2010. Hennes nyeste album «The Silicone Veil» fra 2012 har fått et tilnærmet unisont kritikerkorps til å ta frem de største superlativene. - Nær ubeskrivelig briljant, skrev BBCs Luke Slater og nettstedet Pitchfork plasserte låten «White Foxes» på listen over beste nye låter. Det er ikke bare på plate Sundfør har fått gode kritikker. - Ren magi rett og slett, skrev Dagbladet etter fjorårets konsert på Øya-festivalen og trillet terningen til seks.

Ukes- og dagspassene er også lagt ut for salg nå.
Fra før er det lagt ut for salg et begrenset antall rabatterte todagerspass til konsertene på Romsdalsmuseet 18. og 19. juli. Disse er ytterligere rabattert til barn og ungdom i alderen 15-20 år, de siste gjennom ordningen Kulturrabatt for ungdom. 

Billetter er i salg nå via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no
For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalsjef Jan Ole Otnæs - tlf 91 88 53 93