4922331435_c1c82a878d_b.jpg

Nye artister til Moldejazz

KAIZERS ORCHESTRA, MATHIAS EICK BAND, BOBO STENSON TRIO, MISHA MENGELBERG/TYSHAWN SOREY, CELINE BONACINA TRIO, KUÁRA, DANS LES ARBRES, DAVIS/LAUBROCK/SOREY OG JOHN ESCREET TRIO ER KLARE FOR MOLDEJAZZ 2011!

Sist oppdatert: 05.07.2013
Et av Norges beste liveband, Kaizers Orchestra, inntar Romsdalsmuseet onsdag 20. juli. Bandet feirer tiårsjubileum som plateutgivende band ved å gi ut CD-trilogien Violeta Violeta, samt spille på en del norske festivaler i løpet av sommeren. På samme konsert kan du høre et utvidet Mathias Eick Band. Mathias har i løpet av de siste fem årene markert seg som en av våre mest fremgangsrike jazzmusikere med stor suksess nasjonalt og internasjonalt. Hans lyriske, men allikevel kraftfulle uttrykk har gitt ham et stort og velfortjent publikum.  

Konsertrekka på den intime scenen Forum omfatter en rekke fantastiske pianister; legender, stilskapere og nye talenter. Først ut er den svenske pianisten Bobo Stenson har vært en av bærebjelkene på den europeiske jazzscenen i snart 40 år og profilert musiker på det prestisjefylte plateselskapet ECM nesten like lenge. Han kommer til Molde med sin faste trio bestående av Anders Jormin og Jon Fält.
Den nederlanske pianisten Misha Mengelberg er en av de mest innflytelsesrike pianistene i europeisk jazz.  I Molde har vi koblet veteranen Mengelberg som fyller 75 i år med en av de mest spennende musikere og komponister i amerikansk jazz trommeslageren Tyshawn Sorey. Trommeslageren Markku Ounaskari fra Finland har fått med seg landsmannen Samuli Mikkonen på piano, samt trompetist og vokalist Per Jørgensen i det unike musikalske prosjektet “Kuára”. Trioen har tatt utgangspunkt i russiske salmer, finsk-ugriske folketoner og forent det med musikernes bakgrunn i jazz.Noe av det mest spennende på New York-scenen for tiden skjer i møtet mellom musikere fra ulike land og kontinenter. Trioen Kris Davis/Ingrid Laubrock/Tyshawn Sorey er et eksempel på dette. Kanadiske Davis har markert seg som en betydelig pianist og komponist. Den tyske saxofonisten Laubrock har etter suksessrike år i England slått seg ned i New York. Sammen med trommeslageren Sorey har de etablert en trio som med CD-en ”Paradoxical Frog” leverte en av fjorårets sterkeste utgivelser. Den engelske pianisten John Escreet, nå bosatt i Brooklyn, har i løpet av få år markert seg som en personlig og markant utøver og særpreget komponist som skriver låter som er intrikate både melodisk og rytmisk. På konserten i Molde er Eivind Opsvik med på bass og på trommer blir det nok en gang mulighet å høre Tyshawn Sorey.  Bandet Dans Les Arbres med Christian Wallumrød, Ivar Grydeland, Ingar Zach og Xavier Charles er med sin vakre kammermusikalske improvisajonsmusikk noe av det mest spennende som er presentert på plateselskapet ECM de siste årene.   Barytonsaxofonisten Céline Bonacina fra Paris har med sin trio skapt furore i hjemlandet.  Nå er en av Frankrikes mest spennende hemmeligheter på vei ut i verden – møt henne i Molde! 

Samtidig med dette artistslippet legges det ut for salg 2-dagerspass for konserter på Romsdalsmuseet 20. og 22. juli.

Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 29. april


For ytterligere informasjon kontakt:
 Hans-Olav Solli 94 82 63 05 / 71 20 31 50.