anniken.jpg

Kulturministeren åpnet Plassen

Kulturminister Anniken Huitfelt åpnet i dag det nye kulturbygget Plassen i Molde.

Sist oppdatert: 05.07.2013


NEDENFOR FINNER DU ET UTDRAG AV HVA ROMSDALS BUDSTIKKE HAR SKREVET OM ÅPNINGEN:


Kulturminister Anniken Huitfeldt følte det var spesielt å få åpne Plassen. 

Folkefesten rundt åpningen av Moldes nye kulturhus ble sparket i gang av konferansier Arne Nøst lørdag ettermiddag. Nøst gratulerte Molde med sitt nye kulturhus:

- Plassen vil øke temperaturen på Moldes kulturtilbud, sa Nøst og skrøt videre av samarbeidet mellom alle de forskjellige partene som er en del av kulturhuset.

- Gørvellplassen er nå Moldes vakreste bakgård og utflyttede moldensere som kommer tilbake til byen vil tro en virkelig har pusset opp trappekiosken, spøkte Nøst.

Åpnet Plassen

Etter musikkinnslag av blant annet Molde Brassband fikk kulturminister Anniken Huitfeldt æren av å offisielt åpne Plassen.

- Kjære moldensere, romsdalinger og kulturelskere. Det er spesielt å stå her i dag etter at jeg for to år siden la ned grunnsteinen her. Luftslottet står nå ferdig og har blitt storslåtte Plassen, sa Huitfeldt.

- Andre steder velger en å gi sine kulturhus navn som Bølgen, Kilden eller liknende. Noen har klaget på navnet Plassen, men det må være noen som ikke kjenner moldensere godt. Moldensere vil nemlig aldri bruke store ord om seg selv.

- Aldri høy på pæra

Kulturministeren ramset også opp kjente kulturpersonligheter med tilknytning til Molde. Blant dem var Jo Nesbø, Edvard Hoem, Bjørnstjerne Bjørnson, Ane Brun og Miles Davies.

- Til tross for alle disse navnene blir moldensere aldri høy på pæra.

Huitfeldt spøkte også med konferansier Arne Nøst.

- Det er viktig ha fått plass et sted som kan romme alle av Nøsts kunstutrykk, sa kulturministeren til stor latter.

Huitfeldt avsluttet sin tale med å oppfordre distriktets barn til å ta i bruk det nye biblioteket i Plassen. Så erklærte hun Plassen offisielt åpnet.