Ferner_Juliussonphoto6.jpg

Siste Jazzintro-Finalist klar!

Ferner/Juliusson kapret siste finaleplass i Jazzintro

Sist oppdatert: 05.07.2013
Duoen Ferner/Juliusson imponerte på Kongsberg Jazzfestival i dag og kapret dermed den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Juryen mente at duoen hadde sterke originale komposisjoner og veldig bra musisering innenfor et krevende format. - De hadde et flott samspill på høyt nivå, og det er en fornøyelse å sende dem videre til Molde, sier juryleder Tore Flesjø.
Jazzintro-deltakerne er blant landets mest lovende unge jazzmusikere, og under finalen på Moldejazz 20. juli skal ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2010. Dette bandet vil de neste to årene få en lanseringspakke fra Rikskonsertene til en verdi av flere hundre tusen kroner samt et arbeidsstipend fra Gramo på 100 000 kroner.
Ferner/Juliusson
Per Arne Ferner (Oslo) – gitar
Per Gunnar Juliusson (Linköping)- piano
Ferner/Juliusson spiller en type jazz/improvisasjonsmusikk som trekker fra mange forskjellige musikalske retninger, stilarter og idealer. Disse to utøvernes musikalske natur produserer et bredt, nyansert og personlig uttrykk som inneholder referanser til alt fra folkemusikk og 1900-talls klassisk musikk, til fri-impro og jazz. Musikerne liker å arbeide i spenningsfeltet mellom struktur og frihet, både improvisatorisk og kompositorisk. Ferner/Juliusson har bakgrunn fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. www.myspace.com/perferner
Jazzintro
Det er Norsk jazzforum, Rikskonsertene og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. En fagjury plukker ut åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale. Hvert band vil holde én konsert på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren/sommeren 2010. På hver av de fire festivalene velges det ut ett band som deltar i finalespill under MoldeJazz. Finalekvelden vil ett av bandene bli utropt til Årets unge jazzmusikere 2010. Dette bandet mottar et arbeidsstipend fra Gramo på 100 000 kroner og vil lanseres de påfølgende to år med blant annet en landsomfattende turné høsten 2010 og våren 2011.
Lanseringspakken fra Rikskonsertene inkluderer blant annet flere festivaljobber og Norgesturné, samt muligheter for skolekonsertturné, utenlandskonserter og benyttelse av Rikskonsertenes digitale produksjons- og redigeringsstudio.
Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006) og Albatrosh (2008).
For mer informasjon, kontakt:
Camilla Slaattun Brauer, informasjonsansvarlig Norsk jazzforum tlf: 90 51 96 38 / 22 00 56 64
Tonje Johansson, formidlingskonsulent Norsk jazzforum tlf: 90 51 97 68 / 22 00 56 60

Jazzintro.bmp