mayhias
Mathias Eick | Foto Fire Flate

Vellykket Moldejazz 2011.

Den 51 jazzfestivalen i Molde ble avsluttet natt til 24. juli. Festivalen har vært svært vellykket fram til fredag ettermiddag, men det siste døgnet var arrangementet sterkt preget av de grusomme terroranslagene mot Oslo sentrum og Utøya.

Sist oppdatert: 05.07.2013

Vellykket gjennomføring av Moldejazz 2011.

Deler av arrangementet fredag ble avlyst. Ut fra ei totalvurdering av situasjonen og etter å ha innhentet råd fra lokale, regionale og sentrale instanser og etter å ha konferert med medvirkende musikere ble det besluttet å gjennomføre festivalens siste dag med et noe justert kunstnerisk program. I tillegg ble den tradisjonelle gateparaden gjort om til en minneparade der det ble spilt sørgemusikk som tradisjonelt benyttes ved begravelser i New Orleans. Paraden endte opp i Molde Domkirke. Både ved denne anledningen og ved avslutningskonserten i domkirka med gruppa Thimar, talte biskop Ingeborg Midttømme.

 

Festivalens kunstneriske program i 2011 holdt høy kvalitet og det er grunn til å framheve de fem konsertene med årets Artist in Residence Dave Holland. Vokal prosjektet “Sing The Truth”, med Dianne Reeves, Angelique Kidjo og Lizz Wright og konserten med John McLaughlin 4Th Dimension var begge utsolgte og fikk strålende omtale. Bestillings-prosjektene til Stian Westerhus med Trondheim Jazzorkester og Jon Balke med Trondheim Voices og Batagraf ble svært godt mottatt av publikum og media. Det samme gjorde en rekke av de mindre konsertene på Kulturhuset, Forum, Alexandra og Reknes der flere av konsertene var helt utsolgt. På Romsdalsmuseet spilte Kaizers Orchestra og Mathias Eick for om lag 5000 publikummere onsdag. På fredagens konsert fullførte Sinead O’Connor og Jarle Benhoft sine sett, men festivalledelsen og Röyksopp besluttet i fellesskap at konserten med Röyksopp måtte kanselleres på grunn av hendelsene i Oslo og på Utøya.

Billettsalget til årets festival har vært godt, med om lag 28 000 solgte billetter. På grunn av en uavklart situasjon med billetter som skal refunderes i forbindelse med avlyste arrangementer er det for tidlig å si noe nærmere om det økonomiske resultatet for festivalen ut over at Moldejazz i 2011 vil gå med overskudd.

 

For ytterligere informasjon kontakt:

 

Festivalsjef Jan Ole Otnæs 918 85 393.