_C_CFSalicath_Moester_Vaular.jpg

Sjeldne konserter med Lars Vaular / Kjetil Møster og Charles Lloyd / Jason Moran på årets Moldejazz

Moldejazz kan presentere flere sjeldne konsertopplevelser på årets festival. Rapyndlingen Lars Vaular og improsaxofonisten Kjetil Møster fremfører sin miks av elektronikabeats og jazz. Saxfonlegenden Charles Lloyd og årets Artist In Residence Jason Moran gjør sin eneste duokonsert i Europa dette året. Jason Moran innleder også et helt nytt samarbeid med den norske elektronika-guruen Jan Bang, powertrioen Bushman's Revenge feirer tiårsjubileum med stor klubbkonsert og gitarunikumet Stian Westerhus har premiere med sin trio Pale Horses

Sist oppdatert: 05.07.2013

Lars Vaular og Kjetil Møster
Begge fra Bergen, begge hyllet som unike i sin sjanger og begge møtes på samme scene i Molde under årets jazzfestival. Lars Vaular er en Hip-hop artist som vi har blitt godt kjent med i de siste årene. Han ble i 2009 nominert til Spellemann i klassen hip-hop for albumet «D`e glede». I 2010 og 2011 fikk han Spellemann i samme kategori for albumene «Helt om natten, helt om dagen» og «Du betyr meg». Vaular mottok også Dialektprisen til Norsk Mållungdom i 2010 for bruken av sin dialekt i musikken.

Den energiske saxofonisten Kjetil Møster har mottatt flere prestisjetunge priser verden over, bl a «Årets internasjonale jazztalent» i 2006. Han har opptrådt som solist og med ensembler og er sterkt tilknyttet Trondheim Jazzorkester.  Han har også vært sentral i suksesshistorien med Datarock. Kjetil ga nettopp ut sitt første album med bandet Møster!!  Anmeldelser i inn og utland er overveldende!

Lars Vaular og Kjetil Møster  og et femmannsband skal denne gangen gjøre et spesielt samarbeid med kun tre konserter i Norge. Det blir en miks av Vaulars  rap og elektrobeats og Møsters fremragende improvisatoriske evner. Vaular og Møster betyr vitalitet og nyskaping, en sjangeroverskridende konsert som vil fenge publikum på Plassen - teatersalen torsdag 18. juli.


Charles Lloyd og Jason Moran
Saxofonlegenden Charle Lloyd har samarbeidet med årets Artist In Residence på Moldejazz Jason Moran i mange år. Duosamarbeidet vakte imidlertid ekstra oppmerksomhet etter utgivelsen av det kritikerroste ECM-albumet "Hagar's Song" fra 2012. Jazz Special skrev bl a: "Kjennetegn for noen av de største jazzmusikerne er at de blir betegnet som historiefortellere.  Med dette menes en evne til å komponere stringente musikalske forløp, som omfatter følelsesmessig dybde, samt samle erfaring og visdom på en måte som gir musikken en merbetydning som ikke bare handler om tone og teknikk, men om selve den menneskelige tilværelse på godt og vondt.»

Charles Lloyd har alltid vært flink til å samle toneangivende musikere rundt seg. En av de viktigste er Jason Moran, og på "Hagar's Song" kommer hans encyklopediske kjennskap til pianojazzen ham til gode når han skal variere sitt akkompagnement. Han kan svømme dypt i bluesmusikk og han kan angripe klaveret med avantgardistisk oppfinnsomhet.

Konserten på Plassen -teatersalen torsdag 18. juli kl 14.00 er den eneste i Europa i 2013 så de som har tenkt å få med seg denne unike opplevelsen bør ikke vente med å kjøpe billetter.

Charles Lloyd - saxofon, Jason Moran -piano.Jason Moran og Jan Bang
Da Jason Moran takket ja til oppdraget som Artist In Residence hadde han et sterkt ønske om å få jobbe med noen norske musikere. Høyt på ønskelista sto musiker og «elektronika guru» Jan Bang som svarte umiddelbart - JA! da han ble spurt om å samarbeide med Jason. Jan Bang var kjent som plateprodusent før han konsentrerte seg om sin egen musikk, samt samarbeidprosjekter med musikere som Nils Petter Molvær, Arve Henriksen og Sidsel Endresen. Internasjonalt har han markert seg sammen med Dhafer Youssef, Jon Hassell og ikke minst David Sylvian. Det blir et helt spesielt møte på Plassen - teatersalen fredag 19. juli kl 20.00 mellom to lekende og utforskende mestere som kommer fra hver sin tradisjon, men som samtidig har mye felles.

Jason Moran - flygel mm, Jan Bang - div elektronikk.Bushman's Revenge
Bushman's Revenge henter ubeskjedent inspirasjon fra like mye hard rock som fri jazzmusikk. Og omtaler finner det ofte nødvendig å nevne en rekke storheter fra et bredt utvalg av legendariske artister og band, for å fortelle hvordan de høres ut. Grunnen til at skribentene finner dette nødvendig er kanskje like mye at Bushman's Revenge har funnet sin egen stil, og først og fremst er og høres ut som seg selv!

Før de inviterer publikum til tiårsbursdag med gjester på scenen under Moldejazz, gir de ut sitt sjette album 20. april: "Electric Komle - Live!" på vinyl på Rune Grammofon, innspilt under en konsert hos Storyville Jazz Club i Molde i mai 2012.

Even Hetle Hermansen - gitar, Rune Neergård - bass, Gard Nilssen - trommer + gjester!

Plassen - teatersalen, onsdag 17/7 kl 24.00.Stian Westerhus & Pale Horses
Stian Westerhus har med sine spesielle nyskapende teknikker og nyskapende sound blitt en populær samarbeidspartner for andre musikere. Han har, for å nevne noen få, spilt i Puma, med Trondheim Jazzorkester, i Nils Petter Molvær Trio og i duo med Sidsel Endresen. Sistnevnte prosjekt ble tildelt Spellemannprisen for 2012. Nå kommer han til Molde og presenterer sin splitter nye trio som skaper banebrytende ny musikk, inspirert av alt fra Ligeti til Hendrix. Dette er en trio det vil gå gjetord om. Deler av konserten er et bestillingsverk lagd til Sjøbygda Kunstnarhus.

Stian Westerhus - gitar / vokal, Øystein Moen - keyboard, Erland Dahlen - trommer.

Plassen - teatersalen, fredag 19/7 kl 24.00.
Billetter er i salg nå via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no

For ytterligere informasjon kontakt: Festivalsjef Jan Ole Otnæs - tlf 91 88 53 93 eller markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli - tlf 94 82 63 05.