SpectrumRoad_C_Jimmy_Katz.jpg

Legendariske Jack Bruce til Moldejazz!

Moldejazzprogrammet for 2012 er nå tilnærmet komplett. Nye navn er superguppa Spectrum Road ledet av basslegenden Jack Bruce. I tillegg kommer den norske DJ stjerna Lindstrøm, som gjør en av sine svært få konserter i Norge i sommer. Andre sterke navn som Louis Sclavis Atlas Trio, The Necks, Trio Libero og Take 5 Europe Collective er også klare for Moldejazz.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Dagspass og ukespass legges ut for salg nå!
Spectrum Road
Spectrum Road kom opprinnelig sammen som band for å hylle musikken til den legendariske trommeslageren Tony Williams (1945 - 1997), spesielt hans periode med gruppa Lifetime som var aktiv gjennom første del av 1970-tallet. En blanding av rock, R&B og jazz med en pågående gitar i groovy fusion-tradisjon, sugende el-bass, svingende orgel istedenfor piano og altså en verdensmester bak trommene var rammene for Lifetime. Jack Bruce var medlem av Lifetime en periode, etter de hektiske to-tre årene som bassist, vokalist og låtskriver i rockehistoriens første superband, Cream, vispet sammen av Eric Clapton, Ginger Baker og altså Jack Bruce.  Ideen til Spectrum Road kom opp i 2003, da Bruce samarbeidet med gitarist Vernon Reid, som de fleste nok vil huske som synlig frontmann i rock/funk-bandet Living Colour. John Medeski er en tredel av jazztrioen Medeski, Martin & Wood, som har gjort stor suksess over hele verden de siste årene. Cindy Blackman Santana er mest kjent for sine mange år i bandet til Lenny Kravitz og samarbeidet med ektemann Carlos Santana, men er også en habil trommeslager i rene jazzsammenhenger, og har, ikke uventet, nettopp Tony Williams som sitt store forbilde.
Jack Bruce – bass, Vernon Reid – gitar, John Medeski – orgel, Cindy Blackman Santana – trommer

Lindstrøm
Tre ganger spellemannprisvinner Lindstrøm er kjent som verdensledende innen sjangeren space disco. Han lar seg inspirere av alt fra folkrock, funk, jazz og progrock til ny og gammel klassisk musikk. Men musikken han spiller er lett tilgjengelig, fengende og ikke minst dansbar. Ikke rart at engelske Piccadilly Records tror han snart tar overfor Ibsen og Solskjær som mest kjente nordmann i utlandet.
Hans-Petter Lindstrøm – instrumenter og elektronikk

Louis Sclavis Atlas Trio
Louis Sclavis spiller klarinett og bassklarinett, og regnes som en av Europas mest kreative jazzmusikere. De som har hørt ham i Molde tidligere, vet at konsertene hans er en stor opplevelse, og de som ikke har opplevd ham før bør benytte anledningen når han nå kommer tilbake med sin nye Atlas trio som straks er ute med innspilling på ECM.  Med jazztradisjonen i bunn henter Sclavis inspirasjon fra klassisk, folkemusikk og populærmusikk i et stadig skiftende musikalsk landskap.
Vi kan glede oss til en intim kammerkonsert med massevis av sprut når Louis Sclavis Atlas trio går på scenen fredag under Moldejazz.
Louis Sclavis, klarinetter, Gilles Coronado, gitar og Benjamin Moussay, tangenter

The Necks
Sidneytrioen The Necks har eksistert siden midten av åttitallet og har gitt ut 18 album, med låter som stort sett fyller en hel CD.  De tre medlemmene har karrierer hver for seg innen pop, hardcore og mer konvensjonell jazz, men som The Necks er de noe for seg selv. De forfekter en slags maksimalistisk minimalisme. Der framføringene begynner med et lite musikalsk fragment, som så utforskes og utdypes innen harmoni, rytme og melodi den neste timen av hele trioen. Musikken er hele tiden i utvikling, og hvert øyeblikk er blitt sammenlignet med en juvel, som slipes og perfeksjoneres, så hele stykket til slutt blir et smykke; helheten som består av alle delene. 
Chris Abraham,  piano,Tony Buck trommer og Lloyd Swanton bass.

Trio Libero
Engelske Andy Sheppard har i flere tiår vært en av de mest aktive og etterspurte musikerne i moderne europeisk samtidsjazz, både som utøver og komponist. Samtidig som han har stått på ulike scener verden over med berømtheter som Carla Bley, George Russell og Gil Evans, har han hatt en imponerende karriere på egen hånd med nærmere 20 plateutgivelser i eget navn. I år kan du høre ham på Moldejazz – med det spennende og utfordrende trioformatet saxofon, bass og trommer.
Andy Sheppard – tenor- og sopransaxofon, Michel Benita – bass og Sebastian Rochford – trommer


Take Five; Europe Collective
Take Five: Europa er et nytt og viktig talent utviklingsprogram som skal gi noen av Europas mest lovende nye jazzmusikere en spennende mulighet for å videreutvikle seg. Ti musikere,  to fra hver av landene Polen, Nederland, Frankrike, England og Norge var samlet ei uke i Kent i februar. Her fikk de muligheten til å spille sammen og jobbe med nye komposisjoner under ledelse av John Surman. Samarbeidet resulterte i Take Five; Europe Collective et ensemble bestående av noen av de mest lysende talentene i Europeisk jazz.  I løpet av året skal de spille på fem sentrale jazzfestivaler i Europa. Sjekk ut framtida i europeisk jazz!
Celine Bonacina (F) – sax, Benjamin Flament (F) – vib/per , Bram Stadhouders (NL)– guitar Oene van Geel (NL)– viola, Marciej Obara(PL) – alto saxophone, Marciej Garbowski (PL)– bass, Tom Arthurs (UK)– trp/flugelhorn Fraser Fifield (UK)– Whistler/Pipes/saxophone, Ole Morten Vagan (N)– bass, Gard Nilssen (N)– drums

Dagspass og ukepass legges ut for salg.
I forbindelse med at programmet for Moldejazz 2012 nå nesten er komplett, legges ukepass og dagspass i dag ut for salg på www.billettservice.no. For å garantere passinnehavere plass er antallet pass svært begrenset. Kapasiteten på våre spillesteder er svært forskjellig. Passene gir tilgang fra alt fra små klubbscener til den store utecenen på Romsdalsmuseet.

Vi gjør oppmerksom på at de i liten programfolder har oppstått en trykkfeil. Konserten med Douglas and Lovano Quintet: Sound Prints på Alexandrakjelleren starter klikken 20:00 og IKKE klokken 15:30.

KJØP BILLETTER NÅ!

Moldejazz har tidligere lansert: Artist In Residence Jon Balke, Norah Jones, Antony and the Johnsons, Ane Brun, Seun Kuti & Egypt 80, Nils Petter Molvær, Wayne Shorter Quartet ,Janelle Monaé, Gary Clark Jr. , Maverick Sabre, The John Scofield Hollowbody Band, Marius Neset med Trondheim Jazzorkester, Jøkleba, Tortoise, og Neneh Cherry & The Thing og Dave Douglas and Joe Lovano Quintet.

Komplett program finner du på www.moldejazz.no

Moldejazz arrangeres fra 16. – 21. juli 2012.

For ytterligere informasjon om årets program, kontakt festivalsjef Jan Ole Otnæs
91 88 53 93 / 71 20 31 50