RM-Onsdag-kompr.jpg

R&B, Soul og Bluesdag 18. juli på Romsdalsmuseet.Onsdag 18. juli er det duket for en fantastisk R&B, Soul og Bluesdag på Moldejazz. På Romsdalsmuseet presenteres Janelle Monaé, Gary Clark Jr. og Maverick Sabre. Det blir med andre ord en stjernespekket konsertaften for unge mennesker i alle aldre.

Sist oppdatert: 05.07.2013

Janelle Monáe (USA)

R&B/soul artisten som Vouge Magazine har omtalt som different kind of diva” er klar for Romsdalsmuseet og Moldejazz. Musikalsk er Monáe ingen hvermansen, Hun blander R&B og hip hop med indierock og avsindig funky rytmer og resultatet av hennes fremføringer og produksjoner ender alltid opp som noe helt for seg selv. Til Moldejazz kommer hun med stort band, dansere og mengder av energi som hun er kjent for å dele med sitt publikum. I august 2011 leverte hun en fantastisk konsert på Øyafestivalen. Kritikerne og publikum var over seg av begeistring. Terningene viste stort sett femmere og seksere og NRK Lydverket gikk så langt som å kalle hennes opptreden i Oslo for ”muligens Sjøsidens beste konsert noensinne”. Under Nobelkonserten i november var hun en av toppnavnene og gjorde et forrykende show sammen med KORK. Se opptak fra Nobelkonserten her.Gary Clark Jr (USA)

Gitaristen Gary Clark Jr. fra Austin, Texas, har blitt omtalt som bluesens redningsmann. Han spiller en blanding av blues, rock, R&B og soul. Noen sammenligner han med Jimi Hendrix og Stevie Ray Vaughan, andre med Lenny Kravitz og John Lee Hooker. Gary Clark Jr. har fått en rekke utmerkelser i hjembyen Austin, Austin’s Best Blues Musician, Best Blues Band, Best Blues Artist og Best Electric Guitarist. Rolling Stone Magazine omtaler han som “the best young gun”. Og mannen har ennå ikke rundet 30!

21. februar 2012 spilte han Muddy Waters klassikeren "Catfish Blues" I Det Hvite Hus for Barack Obama, 18. juli kan du oppleve han live på Romsdalsmuseet når han spiller I Norge for første gang!
Se Gary Clark Jr på Youtube her.Maverick Sabre (UK)

21 år gamle Maverick Sabre kan trygt omtales som en komet i den nye britiske soulbevegelsen. Med sin svært særegne stemme gikk hans debutalbum «Lonely Are The Brave» gikk rett inn på 2. plass på albumlista i Storbritannia i midten av februar. Sabre betegnes som årets store håp i engelsk musikk og har av BBC 1`s Huw Stephens blitt omtalt som den ”mannlige Amy Winehouse”. Maverick Sabre har sterke forbindelser til hip hop-miljøet, og har vært med på plater med Professor Green og Chase & Status. Se Maverick Sabre på Youtube her.

 

Kjøp billetter her!


Moldejazz har tidligere lansert: Artist In Residence Jon Balke, Norah Jones, Wayne Shorter Quartet, The John Scofield Hollowbody Band, Susanna Wallumrød/Giovanna  Pessi og Sweet Honey In The Rock. 


Tredagerspass for Romsdalsmuseet og Kulturrabatt for ungdom blir lagt ut om kort tid.

Flere artister til årets festival vil bli lansert om kort tid.

 
Moldejazz arrangeres fra 16. – 21. juli 2012.For ytterligere informasjon om årets program, kontakt festivalsjef Jan Ole Otnæs
91 88 53 93 / 71 20 31 50