Moldejazz_2006_est_neg_ny_SMALL0x79X617x155.jpg

Endringer i programmet

Spectrum Road og Budos band avlyser sine turneer - erstattere er klare.

Sist oppdatert: 05.07.2013

Moldejazz beklager å måtte meddele at Spectrum Road og Budos Band dessverre har valgt å avlyse en rekke konserter på sine turneer i sommer. Dette berøre også Moldejazz. Spectrum Road avlyser alle de siste konsertene på sin turne i sommer av ukjent grunn, mens Budos Band begrunner sin avlysning med at de skal i studio å gjøre en ny plateinnspilling i sommer.


Nytt navn i Alexandraparken 18. og 19. juli blir Vidar Busk & His True Believers.
Femten år etter bandets opprinnelse i 1996 samlet Vidar Busk originalbesetningen i True Believers til gjenforening i 2011. Det var med dette superbandet Vidar fikk sitt gjennombrudd som artist i 1997 med utgivelsen ”Stompin' Our Feet With Joy” Plata fikk meget stor oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet, og den ble etter hvert en klassiker i blueskretser. Etter konsert på Notodden Blues Festival samme år hadde Vidar Busk plassert seg i eliteklassen som gitarist og var de påfølgende årene det store forbildet for blues gitarister i Norge og ellers i Skandinavia.   Nå som bandet er tilbake på norske scener, gleder bluesfolket seg stort. Vidar Busk, Rune Endal, Arne Fjeld Rasmussen og Martin Windstad byr opp til nostalgi og fest. De lover god gammel blues i beste True Believers ånd. Det blir gjenhør med de gamle klassikerne samt nye låter i beste Believers ånd.

Nytt band til Bjørnsonhuset lørdag 21. juli er Tord Gustavsen Qartet.
Gustavsen har en særegen spillemåte, og skaper kreativ og lyrisk musikk som utfordrer skillet mellom moderne og tilgjengelig jazz. 
Terje Mosnes i Dagbladet skrev følgende om Tord Gustavsens nyeste plate – «The Well»: «Folketone- eller gospelinspirerte melodier med stillferdig alvor og en kraft som dirrer mer enn den roper; luft og pauser som lar nyansene leve, det være seg i form av Gustavsens utrolig myke, men likevel så hele anslag og hyperbevisste klangbehandling, Eilertsens stille pizzicatodriv og mørkvarme buestrøk, Vespestads store klangpalett og diskrete, men aldri hvilende framdrift eller Brunborgs finstilte tenor, uttrykksfull og smidig som en veløvd menneskestemme og uten å bære fram en likegyldig tone. Sånt blir det vakker musikk av».
Tord Gustavsen – tangenter, Tore Brunborg - saxofoner, Mats Eilertsen - bass og Jarle Vespestad – trommer.

De som har kjøpt billetter til de avlyste arrangementene  kan velge mellom å få pengene refundert eller høre de nyinnsatte bandene. Allerede kjøpt billett gjelder også på de nye konsertene.