Eicher_06_Marek_Vogel.jpg
Foto: Marek Vogel / ECM

Manfred Eicher mottok pris i Molde

Den tyske plateprodusenten og grunnleggeren av plateselskapet ECM ble i kveld hedret med TONO-pris for 40-års formidlingsinnsats for norsk musikk i utlandet. Prisen ble utdelt i forkant av konserten med Jon Balke sitt prosjekt Siwan Jadid (Det Nye Siwan) som er fortsettelsen av Jon Balkes ambisiøse prosjekt Siwan – utgitt på ECM

Sist oppdatert: 05.07.2013
Av norske artister på ECM finner vi et stjernelag med blant annet Jan Garbarek, Terje Rypdal, Mathias Eick, Ketil Bjørnstad, Trygve Seim, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Frode Haltli, Sinikka Langeland, Trio Mediæval, Christian Wallumrød, Jacob Young og Rolf Lislevand. 

Fra juryens begrunnelse:
TONO’s formidlerpris 2012 tildeles den tyske plateprodusenten Manfred Eicher. Hans musikalske kompetanse, posisjon og brennende engasjement, har bidratt til å utvikle, løfte og presentere en lang rekke av norske komponister, tekstforfattere og utøvere. Fra å ha bidratt vesentlig til å sette begrepet ”nordisk jazz” på det internasjonale musikk-kartet, har Eicher de senere år engasjert seg med profilerte utgivelser også innenfor den klassiske, eksperimentelle samtidsmusikken. Slik framstår Eicher i dag som en modig, selvstendig formidler i et bredt felt av samtidsuttrykk.
Som oftest i samarbeid med Jan Erik Kongshaug (Talent, og senere Rainbow Studios) har han initiert mer enn tusen innspillinger, og slik også bidratt til en uvurderlig berikelse av det norske studiomiljøet.

Prisen er et diplom og 50 000 kr. Årets jury har bestått av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Tore Hansen, Dag Krogsvold, Ingrid Kindem, Lars Petter Hagen og Synne Skouen (juryleder). TONO er komponistenes, tekstforfatternes og musikkforleggernes organisasjon.

ECM er også årets Label in residence på Moldejazz

Moldejazz gratulerer Manfred Eicher med en velfortjent pris!