janelle-monae_normal.jpg

Dette bør du ikke gå glipp av!

Sjekk ut denne saken fra Romsdals Budstikke! Konserten på Romsdalsmuseet onsdag kveld bør du ikke gå glipp av!

Sist oppdatert: 05.07.2013Dette er hva Hogne Bø Pettersen i Romsdal Budstikke skrev om Janelle Monàe:

www.rbnett.no


Lovordene hagler fra både publikum og kritikere under Janelle Monáes turné
 

Janelle Monáe holder onsdag konsert på Romsdalsmuseet. Hun har så langt tatt musikkverden med storm, både i USA og i Europa. Hun er heller ikke et ubeskrevet blad her på berget. Hun opptrådte i 2010 på Nobelkonserten, og var samme året ut en debutplaten «Archandroid» som av flere anmeldere ble kåret til årets plate. I tillegg har hun hatt hiten «Tightrope,» samt at hun også synger på årets sommerlåt, «We are young» av Fun.

Les også intervju med Janelle: Tro, håp og glede

Superlativer

Men konsertene hun har holdt over det siste året, hvor hun har med seg et band som teller nesten tjue medlemmer, har virkelig fått både kritikere og publikum til å ta fram superlativene. Hun har spilt på Roskilde de to siste årene, og også der var lovordene mange. Så også på Øyafestivalen i fjor.

Christine Dancke er musikkanmelder for både Lydverket og Aftenposten, og jobber til daglig som programleder på både NRK P3 og MP3. Hun er også låtskriver og artist.


Fantastisk

Christine så Janelle Monáe under Øyafestivalen i 2011, og trillet terningen til en sekser hos Lydverket. Hun mener dette er noe de som er på festivalen bør få med seg. – Hun er helt rå live, fantastisk sjarmerende, men først og fremst en av de flinkeste formidlerne jeg noen gang har sett. Også er musikken hun formidler fengende, energisk og ekte.

Hva kan folk forvente på konserten?

– Å måpe! Lenge og mye. Kanskje gråte litt? Og selvsagt danse masse til "Tightrope". Hun er bra på plate, men det å se henne live tilfører en ekstra dimensjon.


President Barack Obama har uttalt at Monáe er hans favorittartist, vet du om flere kjendiser som har navnedroppet henne?

– Var ikke hele Norge svært begeistret da hun spilte på Nobelkonserten, da? Minnes at flere fornemme nordmenn og -kvinner vugget i stolene sine og til og med reiste seg, sier Christine og smiler.

Glastonbury

Da Monáe spilte på den legendariske Glastonbury-festivalen i England i 2011 skrev The Guardian:
 
«Etter 20 minutter har hun transformert seg til en robot, karatesparket en munk så han ramlet i gulvet og malt et bilde av en dame.»

Alt dette, og mer til, blir å se på Romsdalsmuseets scene onsdag ettermiddag.