Sonny_Rollins20x8X390x236.jpg

Sonny Rollins og Jeff Beck til Moldejazz!

Nils Petter Molvær, Sonny Rollins og Jeff Beck er klare for Moldejazz 2010!

Sist oppdatert: 05.07.2013
Trompetisten Nils Petter Molvær fra Sula, er Artist in Residence på årets jazzfestival i Molde. Molvær har i løpet av de siste femten årene markert seg som en av de mest profilerte norske jazzmusikere nasjonalt og internasjonalt. Nils Petter vil spille 5 – 6 konserter i løpet av festivalen. Saxofonlegenden Sonny Rollins (bildet til høyre) gjør sin Moldedebut i samme år som han fyller 80 år. Rollins har vært en banebrytende musiker siden han for alvor slo gjennom gjennom med sitt samarbeid med Miles Davis og rekke innspillinger i eget navn, ”Saxophone Colossus” og ”The Bridge” står som milepæler i jazzhistorien. Rollins er fortsatt aktiv med turneer og plateinnspillinger og i november 2009 begeistret han kritikere og et kresent publikum på London Jazzfestival. Sonny Rollins har ikke spilt i Norge siden 1996 og gjør tre konserter i Europa denne sommeren. Det er Perugia, Rotterdam og Molde som får eksklusivt besøk. Gitarhelten Jeff Beck slo gjennom i bandet Yardbirds på 1960-tallet. Han omtales ofte som gitaristenes gitarist og nevnes i samme åndedrag som Eric Clapton og Jimi Hendrix. For to år siden spilte han inn en kritikerrost konsert-CD/DVD på Ronnie Scott Jazzclub i London og mottok nylig en Grammy-pris for beste instrumentalist.

www.jeffbeck.com

www.sonnyrollins.com

www.nilspettermolvaer.info

Billetter til Sonny Rollins er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra mandag 15. mars.

Billetter til Jeff Beck vil bli lagt ut for salg innen et par uker, meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når billettene er tilgjengelige.