Driving-Miles-6-.jpg
Foto: Teatret Vårt

Driving Miles - Nypremiere 15. juli

Om du ikke fikk med deg monologen "Driving Miles" under jubileumsfestivalen i 2010 har du sjansen nå, nypremiere allerede fredag 15. juli.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Forestillinger 15, 16, 17, 18, 19 og natt til 20. juli. Kjøp billett HER

Henning Mankell har skrevet denne musikalske monologen for en skuespiller og en jazztrio som hadde verdenspremiere under jubileumsfestivalen i 2010. Moldeskuespilleren Per Egil Aske er tilbake på Teatret Vårt etter mange år på Nationaltheatret. Han spiller en oppdiktet person i et univers av høyst reelle historiske personer– levende og avdøde, og i en realeksisterende norsk by på nordvestlandet med egen jazzfestival som fyller femti år og med fjord og fjell og sommernetter. Mankells historie er en hyllest til musikken, til geniet og til den store kunstopplevelsen, men det er også en lovprisning av den lille verden der helt vanlige mennesker bor, men som av og til kan huse den virkelig store, vide verden. Her møter vi Miles Davies på vei fra Årø, en ikke ukjent sjefssjåfør i jazzfestivalens stab, en skraphandler med jazzinteresse og et gjøkur fra Montreux. Ja, og så er det musikk og minner om musikk. Minner som aldri kan forsvinne så lenge vi fortsetter å forteller historiene videre, så lenge noen fortsetter å spille og noen er villig til å lytte. Lytte til jazztonene i sommernatten og til historiene om hvordan verden ble til - og musikken, og ikke minst i hvilken tonart Vår Herre komponerer.

Svein Rune Nyland i Romsdals Budstikke skrev etter urpremièren ”Til stående applaus forlot den heimvendte sønn Per Egil Aske scena. Han hadde da trollbundet salen med historien om kompisen sin og Miles Davis. Hva i all verden kan jazzlegenden og en traus moldenser ha til felles?” og ga forestillingen terningkast 6!

«Driving Miles» hadde urpremière under Moldejazz 2010 og var teatrets gave til festivalen.
En samarbeidsproduksjon mellom Teatret Vårt og Moldejazz.

Fra tirsdag 12. juli vil Teatrets billettkontor være åpent, tirsdag til fredag i tiden 15.00-18.00, samt en time før forestilling.
Uke 29: Man. til lør. fra kl. 10-18, samt en time før forestilling.