Eldbjoergweb.jpg

Eldbjørg Raknes åpner Moldejazz 2012

Mandag 16. juli kl 12.00 vil komponisten og jazzvokalisten Eldbjørg Raknes foreta den offisielle åpningen av Moldejazz 2012 på Plassen. Hun vil sammen med Jazzlogen lede an i den tradisjonelle paraden gjennom Storgata i Molde.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Eldbjørg Raknes er opprinnelig fra Otterøya utenfor Molde. Hun markerte seg tidlig som en særpreget og allsidig utøver. Hun studerte ved jazzlinja i Trondheim på begynnelsen av 90-tallet, og har siden vært tilknyttet NTNU som pedagog. Eldbjørg Raknes var med på å etablere vokalensemblene Kvitretten og Trondheim Voices. Hun har også blant annet samarbeidet med Elin Rosseland og Sidsel Endresen i bandet ESE. Raknes har eget plateselskapet - MY recordings. De siste årene har hun jobbet mye med soloimprovisasjon i samarbeid med blant andre Eirik Hegdal og Stian Westerhus.

Eldbjørg Raknes er også kjent for sine prosjekter for barn. I 2011 mottok hun både Radka Toneff minnepris og jazzens høyeste utmerkelse, Buddy-prisen. I sin begrunnelse for å tildele Buddy-prisen til Raknes, sa juryen blant annet:

Når det gjelder musikk for barn står hun også i en særstilling med sine prosjekter som har bidratt til å få en hel oppvoksende slekt til å improvisere og ikke minst delta i musikk. Hennes engasjement og gjennomslagsevne i forhold til å ta barn på alvor og sikre gode rammer og formidlingssituasjoner, står også i en særstilling og har enormt mye å si for musikklivet i Norge i fremtiden.

Som kulturgründer etablerte Eldbjørg Raknes Sjøbygda Kunstnarhus i Selbu i 2007, en artist residence som er restaurert etter alle kulturminnekrav. I fem år har hun arrangert Sjøbygdafestivalen. 

Eldbjørg Raknes er nytilsatt førsteamanuensis ved Jazzlinja i Trondheim med ansvar for sang, formidling og entreprenørskap.


Høyoppløselig bilde av Eldbjørg Raknes finnes på www.sjobygda.no