Moldejazzmotiv_2013.jpg

barnaZmoldejazz - vi satser på de unge jazzerne!

Moldejazz fikk nylig støtte til bestillingsverket «Jazzmonsterjazz» for vårt yngste publikum. Musikk og tekst blir skrevet av saxofonisten av Karl Seglem, som i mange år har produsert og spilt jazzkonserter for barn og unge. Urpremieren på «Jazzmonsterjazz»  vil finne sted under Moldejazz 2014, men allerede i år vil publikum få en forsmak med konsertene «Småmonsterjazz I og II»

Sist oppdatert: 05.07.2013

Etter å ha arrangert konserter for barn i mange år etablerte festivalen barnaZmoldejazz med stor suksess i 2012. Ingen grunn til å endre en suksess og konsertene for barn har kommet for å bli. Som konsertarrangør er det viktig å sørge for rekruttering både med tanke på et fremtidig jazzpublikum samt inspirere til fremtidige musikere. Målet er å øke barns forståelse og interesse for jazzmusikk gjennom lytting og aktiv deltakelse. barnaZmoldejazz skal være et konserttilbud der vi tilbyr kvalitetsmusikk med anerkjente utøvere og gjennom hele uka vil festivalen presentere fem ulike konserter for barn med fremstående norske jazzmusikere som bl.a. har spesialisert seg på formidling for målgruppa:

Tirsdag 16.juli            
École Creolé!
Tricia Boutté-vokal, Kåre Nymark jr.-trompet, Paul David Longstreth-piano

Onsdag 17.juli           
Småmonsterjazz I
med Jullie H. Jensen med sin stemme, Christoph Stiefel på piano, Karl Seglem på saxofon, bukkehorn, antilopehorn & tekst, Sigurd Hole på bass, Kåre Opheim på trommer og perkusjon.

Torsdag 18.juli           
Småmonsterjazz II --- hvem av jazzmonsterne som kommer onsdag eller torsdag - det vil vise seg!

Fredag 19.juli            
Hizzigbops
med Jørgen Mathisen på saxofon og klarinett, Mads Berven på gitarer, Ola Høyer på kontrabass og Tore Ljøkelsøy på trommer

Lørdag 20.juli            
Lyden av Munch
Hvordan ville det høres ut hvis maleriene til Edvard Munch fikk musikk? Med Audun Ellingsen på kontrabass, melodika og trekkspill, Anders Lønne Grønseth på saksofoner og bassklarinett og Ulrik Ibsen Thorsrud på trommer, sag og krukke.

Billetter kan kjøpes på vanlig måte på Billettservice og vi tilbyr også eget ukespass for barn. Barneprogrammet passer for barn fra fem år og oppover.

I tillegg til et stort og omfattende program for barn har Moldejazz også i år invitert alle 4.klassingene i Molde til å delta i en tegnekonkurranse. Det blir ikke på barne t-skjorte, men derimot på en lekker liten matboks. Juryen for tegnekonkurransen ble så begeistret for vinnertegningen at det også ble motiver på Jazzt-skjorta for 2013. Årets motiv er tegnet av Ada Gjerding fra Kvam skole.

For mer informasjon; kontakt produsent Tone Germaine Martinsen mob: 913 91 691.