Første programslipp 2011!

Dave Holland som Artist In Residence, Sing the Truth! med vokalstjernene Dianne Reeves, Lizz Wright og Angelique Kidjo og Supersilent feat John Paul Jones m.fl.

Sist oppdatert: 05.07.2013
FØLGENDE ARTISTER ER KLARE FOR MOLDEJAZZ 2011:
DAVE HOLLAND BLIR ARTIST IN RESIDENCE, SING THE TRUTH! MED VOKALSTJERNENE DIANNE REEVES / LIZZ WRIGHT / ANGELIQUE KIDJO, SUPERSILENT feat JOHN PAUL JONES
STIAN WESTERHUS & TRONDHEIM JAZZORKESTER, JON BALKE + BATAGRAF &TRONDHEIM VOICES, MAGNOLIA JAZZBAND & LILLIAN BOUTTÉ, RED HOT, HAZMAT MODINE OG TROMBONE SHORTY
Den engelske bassisten, komponisten og bandlederen Dave Holland er årets Artist in Residence på Moldejazz. Helt siden han ble medlem av bandet til Miles Davis i 1968 har han markert seg som en av de betydeligste bassistene i moderne jazz. Som bassist hos Miles Davis var han med på milepæler i jazzhistorien med platene ”In a Silent Way” og ”Bitches Brew”.

Tre av våre dagers største sangere, Angelique Kidjo, Dianne Reeves og Lizz Wright har slått seg sammen i prosjektet SING THE TRUTH! som er en hyllest til noen av de mest betydningfulle svarte sangerne innen jazz, folk, blues, r&b og gospel gjennom tidene, med utgangspunkt i Miriam Makeba, Abbey Lincoln og Odetta, men også andre inspirasjonskilder, fra Billie Holiday til Lauryn Hill. Moldejazz er glad for å kunne presentere dem på konsert i Bjørnsonhuset 19. juli.

Supersilent har gjennom de 14 årene de har eksistert blitt et av verdens mest anerkjente improvisasjonsensembler. Det er derfor ikke underlig at muliti-instrumentalisten John Paul Jones benyttet muligheten til å spille sammen med dem, da han fikk sjansen under fjorårets Punkt-festival. John Paul Jones har en lang og begivenhetsrik musikerkarriere og havnet etter hvert i Led Zeppelin. Selv i dag, nesten 50 år etter at karrieren startet gjør han stor suksess bla i super-rockebandet Them Crooked Vultures. Det spontane og 100% improviserte samarbeidet med Supersilent ga mersmak for begge parter, og nå møtes de igjen for ny dyst på Kulturhuset i Molde.

Stian Westerhus er en av våre mest spennende intrumentalister. Hans uortodokse bruk av gitaren er spennende og effektiv og gjør at han kan lyde som et helt band alene. Takket være Sparebank 1 SMN’s JazZtipendiat 2010 har han nå fått mulighet til å sette sammen sin versjon av Trondheim Jazzorkester med musikere som Maja Ratkje, Mats Gustafsson, Kjetil Møster og Ola Kvernberg.

Pianist og komponist Jon Balke har fått i oppdrag å skrive ny musikk til det improviserende vokal ensemblet Trondheim Voices og tar med perkusjonskollektivet Batagraf.

For 30 år siden gjorde Magnolia Jazzband og Lillian Boutte fra New Orleans konsert og plateinnspilling i Molde Domkrike. Nå er de tilbake med sin versjon av New Orleanes Gospel.

I Alexandraparken blir det seks kvelder med fullt trøkk og høy stemning når det nye stjerneskuddet Trombone Shorty, byens egne Red Hot og New York-bandet Hazmat Modine som blander blues, jazz, klezmer, calypso, funk og hva det skal være til en fest av et show.

BILDER AV ARTISTER KAN LASTES NED FRA www.moldejazz.no
Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 25. februar
For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalsjef Jan Ole Otnæs 91 88 53 93