eno88-005-MF.jpg
Røyksopp

Eksklusiv trippelkonsert på Romsdalsmuseet

RÖYKSOPP, SINÉAD O’CONNOR OG JARLE BERNHOFT BAND ER KLARE FOR ROMSDALSMUSEET OG MOLDEJAZZ 22.JULI!

Sist oppdatert: 05.07.2013

Fredag 22. juli er det klart for en konsertopplevelse utenom det vanlige på Romsdalsmuseet. Elektronikapionerene RÖYKSOPP gjør en av sine to norgeskonserter denne sommeren i Molde. Irske SINÉAD O’CONNOR, sangeren med den sterke og særpregede stemmen, gjør sin eneste konsert i Skandinavia på Romsdalsmuseet. JARLE BERNHOFT BAND, som hadde kjempesuksess på Kulturhuset for et par år siden, står nå foran sitt internasjonale gjennombrudd og tar steget ut på festivalens største scene.

Röyksopp er en legende innen norsk elektronika. Det er ikke så ofte at de spiller live i Norge, men denne fredagen har du sjansen til å oppleve dem på Romsdalsmuseet. Svein Berge og Torbjørn Brundtland, opprinnelig fra Tromsø, dannet duoen Röyksopp i Bergen i 1998. Som en del av den såkaldte Bergensbølgen rundt plateselskapet Tellé fikk de en del oppmerksomhet med sine første Ep'er, men ingen hadde vel forutsett den enorme internasjonale suksessen til debutalbumet Melody AM som kom i 2001. Singler fra dette albumet som Eple, Poor Leno og Remind me gjorde også stor suksess. Siden har de holdt posisjonen som et av de beste og mest populære elektronikabandene med albumene The Understanding (2005), Junior (2009) og Senior (2010). Röyksopp har gjennom årene vært en livesuksess, noe ikke alle elektronikaband kan skryte av. Så alt tyder på at dette blir en begivenhetsrik kveld på Romsdalsmuseet.

Irske Sinéad O’Connor slo gjennom i 1987 med debutalbumet The Lion and the Cobra. Men den store berømmelsen kom i 1990 med hennes tolkning av Nothing Compares 2 U, en sang Prince opprinnelig hadde skrevet til det mindre suksessrike bandet The Family. Siden den gang har hun gitt ut en rekke album, samarbeidet med en lang rekke kjente artister, og skapt en håndfull skandaler, ikke minst på grunn av hennes sterke anklager mot den katolske kirkes manglende fordømming av barnemisbruk. I september kommer hun med med sitt nye album Home, som ryktes å skulle være skikkelig ”comeback-materiale”, noe også smakebiter tilgjengelig på nettet tyder på. Denne sommeren gjør hun en håndfull akustiske konserter rundt i Europa, der hun vil spille musikk fra hele sin karriere. Denne konserten blir en sjelden mulighet til å høre denne særpregete og sterke stemmen her i Norge.

En av de mest omtalte konsertene på Moldejazz 2009 var Jarle Bernhofts opptreden på Kulturhuset. Bernhoft og hans åttemannsband tok både publikum og kritikere med storm og det er ikke tilfeldig at opptak fra denne kvelden kan gjenoppleves på Bernhofts doble livealbum 1: Man 2: Band. Etter å ha utgitt sitt andre studioalbum Solidartity Breaks, er multiinstrumentalisten og den vokaltekniske begavelsen Bernhoft spådd et internasjonalt gjennombrudd og sommerens opptreden på Romsdalsmuseet kan bidra til dette slik kulturhuskonserten bidro til hans nasjonale gjennombrudd for to år siden.

Fra før av er det kjent at bassisten Dave Holland er festivalens Artist In Residence og at John McLaughlin, stjernevokaltrioen Sing the Truth! bestående av Dianne Reeves/Angelique Kidjo/Lizz Wright, Kaizers Orchestra, Mathias Eick Band, Supersilent med John Paul Jones og mange mange flere spiller på årets festival, se www.moldejazz.no

Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 20. mai. Det er tidligere lagt ut rabattert todagerspass til konsertene onsdag og fredag på Romsdalsmuseet, pris kr 695,-.
Nå er det også lagt ut ekstra rabatterte billetter innefor ordningen "Kulturrabatt til ungdom" 15-20 år, pris kr 495,-, og et tilsvarende rabattert todagerspass til barn 7-14 år, pris 495,-.

For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalsjef Jan Ole Otnæs mob: 91 88 53 93, Administrasjons- og markedssjef Hans-Olav Solli, mob: 94 82 63 05.