SNJO-Studio-Session-2.jpg

Flere artister klare for Moldejazz!

PRESSEMELDING MOLDEJAZZ 06.04.2011;

JOHN MCLAUGHLIN & 4th DIMENSION, SCOTTISH NATIONAL JAZZORCHESTRA med ARILD ANDERSEN OG TOMMY SMITH, LEE KONITZ/TOMASZ STANKO QUINTET, TIA FULLER QUARTET, MOSTLY OTHER PEOPLE DO THE KILLING, ARILD ANDERSEN TRIO med CARSTEN DAHL, MARIUS NESET GOLDEN XPLOTION, CARSTEN DAHL EXPERIENCE, YTRE SULØENS JASSENSEMBLE OG CHRISTIANSSAND STRING SWING ENSEMBLE ER KLARE FOR MOLDEJAZZ 2011.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Samtidig med dette artistslippet legges ukespass ut for salg.

Den britiske supergitaristen John McLaughlin kommer tilbake til Molde 25 år etter sitt forrige besøk, torsdag 21. juli spiller han i Bjørnsonhuset med 4th Dimesion Band der bassist Etienne M’Bappe har en sentral rolle. Et av Storbritanias fremste storband Scottish National Jazz Orchestra som ledes av saxofonisten Tommy Smith har laget en hyllest til musikken og musikerne på plateselskapet ECM ved å velge et knippe kjente låter fra selskapets store katalog og fått musikken arrangert for stort band av blant andre Mike Gibbs, Geoff Keezer og Makoto Ozone. Vår egen stjernebassist Arild Andersen er solist i konserten i Bjørnsonhuset lørdag 23. juli.
Stilskaperen og legenden Lee Konitz er fortsatt vital og har sammen med Tomasz Stanko satt sammen en ny kvintett med Craig Taborn på piano, Thomas Morgan på bass og Jim Black på trommer. Kvintetten åpner ei forrykende klubbuke i Alexandrakjelleren mandag 18. juli. Altsaxofonisten Tia Fuller som har gjort seg sterkt bemerket blant annet gjennom utgivelsen ”Decisive Steps” og som medlem av Beyoncé sitt turneband, norgesdebuterer i Molde med sin kvartett. New York-bandet Mostly Othe People Do the Killing har fått stor velfortjent oppmerksomhet på konsert- og platemarkedet de senere årene for sin humoristisk og fengende jazz basert på “hele” jazzhistorien. Arild Andersen Trio har hatt stor suksess med CD’en ”Live at Belleville” og på turneer og konserter i inn og utland. Til Moldejobben har de tatt med den danske pianisten Carsten Dahl som gjest. Han kommer også med sitt eget band Carsten Dahl Experience med den særpregede saxofonisten Jesper Zeuthen. Uka i Alexandrakjelleren avsluttes med den norske saksofonisten Marius Neset og hans band Golden Xplosion, en musiker og et band som har fått mye positiv oppmerksomhet for sin nyeste utgivelse.
I Nye Perspiration Hall spiller moldejazzfavorittene Ytre Suløens Jassensemble mandag til onsdag og det hardtswingende Christianssand String Swing Ensemble torsdag til lørdag.

www.johnmclaughlin.com/
www.snjo.co.uk/
www.youtube.com/watch?v=UGhSrBAlbdg&feature=related
www.tomaszstanko.com/Tomasz_Stanko_The_Jazz_Trumpeter_and_Composer.html
www.tiafuller.com/
www.myspace.com/mostlyotherpeopledothekilling
www.arildandersen.com/
www.myspace.com/carstendahlmusic/blog/531517777
www.myspace.com/mariusneset/music
www.ytre.suloen.no/
www.stringswing.no/


Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra onsdag 6. april kl. 10:00

For ytterligere informasjon kontakt:
Festivalsjef Jan Ole Otnæs 9188 5393, 7120 3150

 
download  SNJO-Studio-Session-2.jpg