Mathias-Stub__.jpg
Mathias Stubø

Programendringer og nye navn.

PROGRAMENDRINGER OG NYE NAVN TIL MOLDEJAZZ 2011.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Kenneth Kapstad Group som brakdebuterte på Jazzfest i Trondheim i mai, elektronikakometen Mathias Stubø med band og Eldbjørg Raknes med familieforestillingen “Hva kommer Nå?” supplerer årets program på Moldejazz.

Saxofonlegenden Lee Konitz som skulle åpnet klubbkveldene i Alexandrakjelleren sammen med Tomasz Stanko er blitt alvorlig syk og har måttet avlyse sine konserter i Europa i juli. Bandet fortsetter som kvintett med Tomasz Stanko, Chris Potter, Craig Taborn, Arild Andersen og Jim Black. Turneen med Kris Davis/Ingrid Laubrock /Tyshawn Sorey er avlyst. I deres sted har vi satt sammen en helt spesiell trio med trompetist Magnus Broo og Paal Nilssen Love + Tyshawn Sorey på trommer.
Jarle Bernhoft Band er for anledningen utvidet med Mathias Eick trompet, Trygve Seim saxofon og Øyvind Brække trombone. På Reknes drar bandet Crosscurrents i gang “jam session”, onsdag til fredag.

Kenneth Kapstad Group er et nytt band satt sammen av Motorpsycho trommis Kenneth Kapstad, der han har tatt med Ola Kvernberg, Even Helte Hermannsen ,Erlend Slettevold og Trond Frønes. Sammen har de komponert ny musikk som nærmest kan beskrives som et nachspiel hos Mahavishnu Orchestra som vil bli trashet av en krangel mellom Jimi Hendrix og Live Evil-bandet til Miles Davis om de skal slippe inn Black Sabbath. Dette er en fusion! Jazz og rock i skjønn forening! Verdenspremieren på Jazzfest i Trondheim i mai ble en kjempesuksess, nå er de klare for Molde.

Multiinstrumentalist, komponist og elektronikaprodusent Mathias Stubø blir omtalt som vidunderbarn, og 18 åringen er i ferd med å få sitt store gjennombrudd. Han lager en blanding av moderne elektronisk musikk og sydhavsinspirert disko, funk, jazz og soul á la slutten av 70-årene. Resultatet er en særegen, varm og dansbar miks av røykfylte østkystbeats, sløy eksotisk undergrunnsdisko og kompromissløs funk. Mathias og livebandet hans spilt på flere store norske festivaler og han ble trukket fram frem som et av høydepunktene på by:Larm 2010 i den britiske avisen News of the World. Nylig utgitte "1979" , har fått varm velkomst i Norge og internasjonalt. Endelig et nytt, virkelig stortalent innen norsk elektronica.

Eldbjørg Raknes har parallelt med sin internasjonale “voksenjazzkarriere” gjort mange prosjekt for barn; bl.a. “Det bor en gammel baker…” og “Små sanger mest i det blå”. Hun har vært på barne-TV og nominert til Spellemann. “Hva kommer nå…?” er en flerkunstnerisk imporvisasjon med Eldbjørg i spissen. Publikum vil være med å påvirke hva som skjer der og da, og konserten blir en totalopplevelse med sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder – improvisasjon er stikkord!


Fra før av er det kjent at bassisten Dave Holland er festivalens Artist In Residence og at John McLaughlin, Röyksopp, Dianne Reeves/Angelique Kidjo/Lizz Wright, Sinead O’Connor, Kaizers Orchestra, Jarle bernhoft Band, Mathias Eick Band, Supersilent med John Paul Jones og mange andre spiller på årets festival.
Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no.

For ytterligere informasjon kontakt:

Festivalsjef Jan Ole Otnæs 9188 5393, Markeds og sponsorsjef Hans-Olav Solli 948 26 305

For å melde seg på/av som mottaker av våre nyhetsbrev kan du gå hit