Magic_Pocket.jpg
SpareBank 1 SMN  har vært generalsponsor for Moldejazz siden 2007. Her er konserndirektør Olav Gjerland ved utdelingen av Årets JazZtipendiat for 2008

SpareBank 1 SMN og Moldejazz forlenger samarbeidet!

Molde International Jazz Festival og generalsponsor SpareBank1 SMN har blitt enige om å forlenge samarbeidsavtalen som løp ut i 2010 til også å gjelde for 2011. Samtidig utdypes avtalen på innholdssiden, dette gjelder spesielt utviklingen av jazztalenter og jazzaktiviteter for barn og unge. De økonomiske rammene for avtalen er de samme som tidligere, forutgående avtale ble konkludert å være den største noensinne i Møre og Romsdal innenfor kultursponsing. Samtidig var avtalens innhold en viktig premiss for at Moldejazz ble tildelt Sponsorprisen 2009 som ”Årets sponsorobjekt”.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Helårlig virksomhet
SpareBank 1 SMN blir gjennom avtalen fortsatt hovedsamarbeidspartner for festivalens helårlige virksomhet, dvs samarbeidsprosjekter med Storyville Jazz Club. Støtten øremerkes til kvalitetssikring av Storyvilles konsertprogram, og til utdanningsprogram for barn og unge. Gjennom avtalen blir SpareBank 1 SMN også hovedsponsor for Storyville Jazz Club.

Work shops / Masterclasses / Nattjam
SpareBank 1 SMN finansierer utdanningspregede aktiviteter under festivalen, såkalte work shops og masterclasses, der aktivitetens mål er å få etablerte stjerner til å undervise og fortelle om sitt musikalske virke. Som en forlengelse av dette er det et nytt avtaleelement av året at SpareBank 1 SMN støtter den tradisjonelle nattjammen under festivalen, en arena hvor mange unge musikere har fått muligheter til å vise seg frem og i enkelte tilfeller spille sammen med sine musikalske forbilder.

Jazzaktiviteter for barn og unge / Jazzlogen
SpareBank 1 SMN støtter Moldejazz sitt arbeid med barneprogram under festivalen, spesielt aktiviteter i retning av musikkverksteder. I forlengelsen av dette er det naturlig for SpareBank 1 SMN  å støttet Moldejazz sitt arbeid med Jazzlogen. Moldejazz samarbeider med Molde Janitsjar og Ytre Suløens Jass-Ensemble om dette opplæringstilbudet hvor unge instrumentalister får opplæring i improvisasjon og samspill. Det gjennomføres 3-4 samlinger i løpet av året og sluttproduktet er at Jazzlogen er paradeorkesteret under festivalens daglige streetparade.