Festivalkunstner_Kjell_Bjoergeengen.jpg

Kjell Bjørgeengen - Årets festivalkunstner.

Kjell Bjørgeengen er valgt ut til å være festivalkunstner under Moldejazz 2012. Han regnes som en av Norges fremste nålevende kunstnere og har gjort seg bemerket nasjonalt så vel som internasjonalt i sine arbeider med video og lydbasert kunst. Under Moldejazz vil det bli vist en installasjon spesielt skapt for utstillingslokalene i det nye kulturbygget Plassen.

Sist oppdatert: 05.07.2013


Kjell Bjørgeengen er kjent for sine installasjonsarbeider. Blant annet har han gjort arbeider i Kunstnernes hus, Museet for Samtidskunst og Bergen Kunstmuseum. Han har deltatt på utstillinger verden rundt, og er i tillegg innkjøpt av en rekke større samlinger og museer både i Norge og internasjonalt. I perioden 1996 til 2002 var han professor ved Statens Kunstakademi i Oslo.

Han arbeider i krysningspunktet mellom det musikalske og det visuelle. Installasjonene skapes i tett dialog med arkitekturen på stedet han arbeider, og han benytter seg av musikk som et billedskapende element. Han ser sin kunstneriske praksis som en undersøkelse av virkeligheten, og ønsker å vise at at denne ikke er gitt, men må bearbeides og forandres aktivt, både kunstnerisk og politisk. I de siste årene har han særlig konsentrert seg om lyd-generert video framført live i samarbeid med musikere fra improvisasjonsmiljøet.

Under festivalen vil Kjell Bjørgeengen opptre live sammen med Thomas Lehn, John Tilbury og Keith Rowe. Video produsert her vil gå inn som deler av utstillingen på Plassen, og publikum vil slik sett få anledning til å ta del i selve produksjonen av arbeidene.

Kjell Bjørgeengen blir den første kunstneren som tar i bruk Kunstnersenteret i Møre og Romsdal sitt nye galleri i kulturbygget Plassen i Molde. I tillegg vil hans kunst prege festivalens offisielle t-skjorte og profil for øvrig.

Utvelgelsen av festivalkunstner er et samarbeid mellom Kunstnersenteret i Møre og Romsdal og Moldejazz.

www.kjellbjorgeengen.com


Moldejazz arrangeres fra 16. – 21. juli 2012.


For ytterligere informasjon, kontakt:
Kjell Bjørgeengen – 92 89 81 90,
Daglig leder ved Møre og Romsdal Kunstnersenter, Kristin Mandt Heim – 91 82 98 67 eller
Festivalsjef i Moldejazz Jan Ole Otnæs 91 88 53 93 / 71 20 31 50