Shibusa_1.jpg

FESTIVALPROGRAMMET KOMPLETT!

JUBILEUMSPROGRAMMET FOR MOLDEJAZZ 2010 ER KOMPLETT!
SHIBUSA SHIRAZU ORCHESTRA, JAVID AFSARI RAD, NILS PETTER MOLVÆR/GIGI/ BILL LASWELL/ JON BALKE, SPIN MARVEL, NILS PETTER MOLVÆR TRIO, KARIN KROG, ”BREAK OF DAY IN MOLDE” MED MOLVÆR OG BIOSPHERE ZIGABOO MODELISTE & ØYSTEIN GRENI PROSJEKT, BUSHMAN’S REVENGE OG ANNIKEN HUITFELDT.

Sist oppdatert: 05.07.2013
Åpningsdagen på årets festival blir spesiell og uforglemmelig! Kulturministeren kommer – både for å legge ned grunnsteinen til det nye huset på Gørvellplassen som skal romme jazz, teater, billedkunst og litteratur og for å foreta den offisielle åpninga av festivalen på Romsdalsmuseets utescene. Ikke nok med det - endelig, på den femtiende jazzfestivalen i Molde, har vi fått tak i det fantastiske japanske bandkollektivet Shibusa Shirazu Orchestra. For en festival med formål å formidle jazz og beslektede kulturuttrykk, er SSO det perfekte valg. Her blandes jazz, pop, rock, dans, øst, vest, maleri, ballongkunst, glede og fantasi til en fest man ikke kommer til å glemme. Denne konserten er en gratiskonsert og en gave fra festivalen til vårt store og trofaste publikum.


Shibusa Shirazu Orchestra http://www.youtube.com/watch?v=c_l8RXpYYjA

Nils Petter Molvær har satt sammen et spennende program for sin uke Molde. Til første konsert mandag har han satt sammen et band med den fantastiske etiopiske sangeren Gigi, bassist Bill Laswell, pianist Jon Balke og tre perkusjonister. På avslutningsdagen spiller han for aller første gang med Biosphere og avslutter festivalen i Molde Domkirke i samspill med sangeren Sondre Bratland. Molvær gjør også to sene klubbkonserter på Kulturhuset. En kveld med britiske Spin Marvel og en med sin egen trio. Spesialprosjektet med Zigaboo Modeliste og frontfigfur i Big Bang Øystein Greni spiller på kulturhuset klubb torsdag, på fredag spiller Busman’s Revenge samme sted. Klubbkonserten med Robben Ford /Bill Evans er flyttet fra Bjørsonhuset til Kulturhuset for å gi plass til konsert med Karin Krog og Storyville Storband. Karin spilte på åpningskonserten på den aller første jazzfestivalen i Molde – nå får hun æren av å avrunde den 50. festivalen. Også i år har vi funnet plass til en konsert i kapellet på Romsdalsmuseet – i år med santor-mesteren Javid Afsari Rad fra Iran.

Fra før er det kjent at blant annet Sonny Rollins, Herbie Hancock, Jeff Beck, Missy Elliott spiller på årets festival i Molde.