AESkybakmoen.jpg
Anja Eline Skybakmoen Band
Konserter
Torsdag 18. juli
KL 16:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til
programmet

I 2012 ble hun tildelt SB1 SMN Jazztalent og Geir Digernes Minnepris. I år skal hun stå på scenen her i Molde for å bergta publikum med sitt enorme vokale spenn og overskudd.


Anja Eline Skybakmoen har i flere år gjort seg bemerket i band og prosjekter som «Eplemøya Songlag», «Pitsj» og  «Aphrodisiac», men denne gangen skal hun stille opp med eget materiale og eget band. Artisten som har et vidt spenn av referanser, fra jazz og annen improvisatorisk musikk til soul og pop , synes det er vanskelig å bås-sette musikken sin.
«Jeg er veldig opptatt av at musikken i seg selv skal være begrensende, men ha muligheter på tvers av sjangre. Jeg verdsetter rytmikk, og vil at den skal være førende i musikken min. Groovet eller beaten skal være slik at det føles dansbart. En av inspirasjonskildene mine er Erykah Badu, og hennes måte å forme musikk og sterk rytmikk.»

Anja Eline, som er utdannet ved Musikkhøgskolen i Oslo, forteller at prisen hun mottok på Moldejazz i fjor fikk fart i planene om å få gitt ut en plate, noe som har vært målet lenge.
«Jeg jobber litt seint, skjønner du», sier hun og ler. «Det å lage kunst tar litt tid og pengene gjorde at tankeprosessen måtte gå litt raskere. Jeg fikk rett og slett et spark bak». Allerede 12.april i år slapp hun den første singelen sin «Glorious People».
«Dette er bare en smakebit på hva som venter på albumet som skal slippes til høsten», sier hun og legger til at hun ikke vet helt sikkert når slippet er.
«Konserten i Molde kommer til å være preget av musikken fra det kommende albumet, og jeg gleder meg til å få presentere dette for publikum.»

Med seg på plata, men også på konsertene, har hun tatt med seg gode venner fra studietiden i Oslo og som for første gang ble samlet som band til eksamenskonserten hennes.
«Dette er ikke bare dyktige musikere, men også veldige gode venner. Det var disse jeg ville jobbe med for å få det beste resultatet, og jeg er veldig fornøyd med det».

Anja Eline Skybakmoen - vokal
David Aleksander Sjølie- gitar
Ivar Loe Bjørnstad - trommer
Kim- Erik Pedersen - saksofoner
Dag - Filip Roaldsnes - Rhodes, synther
Sebastian Haugen- Markussen - el-bass