Amund_Maarud.jpg
Amund Maarud
Konserter
Mandag 15. juli
KL 23:00
Alexandraparken
Tirsdag 16. juli
KL 23:00
Alexandraparken
Tilbake til
programmet

Mandag og tirsdag under årets festival gjester den energiske gitaristen, vokalisten og låtskriveren Amund Maarud Alexandraparken. Med fullt band og et fyrverkeri av et sceneshow blir det trøkk til langt ut i de sene nattetimer.

Amund Maarud har siden sent 1990-tallet etablert seg som en av de mest markante musikerne på bluesscenen, både i inn og utland. Han er kjent av mange som en eminent gitarist og har høstet lovord fra både publikum og presse. Maarud ble allerede i 2003 nominert til Spellemansprisen i kategorien blues/country for albumet "Ripped, Stripped & Southern Fried" , backet av bandet Amund Maarud Band.

Etter dette startet han bandet "The Grand" som besto som hadde den samme besetningen som Amund Maarud band, men med en litt mer "rocka" innpakning. Dette bandet gav ut ett album.

Bror Henrik spiller trommer og har vært med på alle prosjekter. I 2010 dannet de duoen Morudes, men også samtidig et nytt prosjekt, et soloprosjekt, der han har med seg broren Henrik på trommer, Simen Aanerud på piano og Bendik Brænne på barytonsaksofon. For soloalbumet "Electric" mottok han i 2011 Spellemannsprisen i klassen blues. Allerede året etter ble han på nytt nominert i samme klasse for albumet "Dirt".