BF_2012_Press__A.Whitehead__4.jpg
Bryan Ferry
Konserter
Fredag 19. juli
KL 18:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til
programmet

Bryan Ferry and The Bryan Ferry Orchestra kommer til Moldejazz 19. juli og gjør sin eneste konsert i Skandinavia i sommer. Bryan Ferry vil presentere låter fra hele sin lange karriere som soloartist og vokalist i Roxy Music og fra den nyeste utgivelsen The Jazz Age. På Romsdalsmuseet vil Bryan Ferry gjøre en todelt konsert der tilsammen 12 musikere utgjør både et jazz - og et rockeband.Siden utgivelsen av sin første plate med Roxy Music i 1972, har Bryan Ferry hatt status som en av de mest innovative og coole låtskrivere og sangere i pop og rock. I over førti år har han vekslet mellom å være soloartist og sentralt medlem i Roxy Music. I begge karrierer har han skrevet og framført låter som «More Than This», «Avalon» og «Slave to Love» som har nådd ut til et stort publikum verden over.
Som kunstskolestudent uttrykte Ferry ofte sin begeistring for jazzikoner som Charlie Parker og Billie Holiday og i fjor høst ga han ut plata «The Jazz Age» med The Bryan Ferry Orchestra. Her framføres kjente låter fra hele Bryan Ferry sin karriere i arrangementer i 1920-talls jazzstil. Plata fikk strålende mottagelse i alt fra The Observer til Pitchfork.
Musikken fra plata har en sentral plass i nyinnspillingen av åpningsfilmen på årets filmfestival i Cannes, «The Great Gatsby» med Leonardo DiCaprio i hovedrollen.

Les anmeldelse av "The Jazz Age" i Jazztimes