Maria_Kannegaard2__c__CF_Wesenberg-kolonihaven.jpg
Maria Kannegaard
Maria Kannegaard   |   Foto: CF Wesenberg, Kolonihaven
Konserter
Lørdag 20. juli
KL 14:00
Teatret Vårt
Tilbake til
programmet

Nok en gang samarbeider Jazzfest i Trondheim og Moldejazz om et spesialprosjekt og denne gangen har pianisten og komponisten Maria Kannegaard fått utfordringen. Opprinnelig het prosjektet 'Maria Kannegaard goes electroacoustic'. Tittelen har endret seg til «Før eller siden er det nå», men innholdet blir som planlagt.

Om hva tittelen betyr svarer Maria med ren poesi:

Vi er nå.
Nå kan ha vært før -
men siden kan nå være for sent.
Uansett er det før eller siden -
nå.

Maria Kannegaard har valgt å gå nye veier i forhold til alt hun har gjort tidligere. Det resulterer i følelsesladet og fengende melodisk musikk som vil ta lytteren med på en reise. Musikken beveger seg fra det meget konkrete til det sfæriske, gjerne samtidig. Alt med en egen sound og sterk nerve - som er Marias varemerke.
Marias personlige kompositoriske egenart er like sterk som før, men denne gangen i et annet landskap. Maria har i løpet av årene hørt på alle mulige stilarter i musikkens verden, og har med sitt bestillingsverk vevet sammen mengder av inspirasjon til et eget utrykk.
Verkets besetning er en blanding av elektriske og akustiske instrumenter. Og musikerne er plukket fra aller øverste hylle her til lands. Konserten er din. Reisen blir spennende. Bli med!

Maria Kannegaard - tangenter, Ole Morten Vågan - bass, Thomas Strønen - trommer og sampler, Per Jørgensen - trompet, vokal og perc, Ola Kvernberg - fioliner, Ståle Storløkken - syntheseizere