look_jason7_lg.jpg
Jason Moran - Artist in Residence

Helt siden pianisten Jason Moran entret musikkscenen på slutten av 1990-tallet har han vist seg som noe langt mer enn en fantastisk utøver. Han er en reflektert og til tider provoserende tenker, en musiker som stadig vekk tar nye sjanser og som peker ut nye veier og retninger i dagens jazz. Moran har markert seg som en pianist uten tekniske begrensinger, han er en strålende improvisator, en spennende komponist og arrangør og en bandleder med særlige kvaliteter. Som Artist in Residence kommer vi til å få møte Jason Moran på fem konserter som viser ulike sider ved hans store talent.


Åpningskonserten «In My Mind» er en multimedial konsert og er Jason Moran sin hyllest til og utforsking av musikken til en av hans største inspirasjonskilder, pianisten Thelonious  Monk.

Bandwagon er Jason Morans faste trio gjennom mer enn ti år. Trommeslageren Nasheet Waits er mannen "alle" vil spille med, men tross dette har han hele tiden prioritert Morans trio høyt. Sammen med bassist Tarus Mateen og Moran selv bidrar han til et band som Bjørn Stendahl i Jazznytt beskriver slik: - musikerne bryter inn i hverandres sololøp.....uortodokst formskapende...og fordi de kjenner hverandre så godt blir dette svært vellykket.....i et energisk og bluesmettet uttrykk.

Moran avslutter Moldeoppholdet med konsert i Molde Domkirke  sammen med sin kone, sangeren Alice Hall Moran. I tillegg er ytterligere to konserter under planlegging.