Jason_Moran_and_Charles_Lloyd_c_Jorg_Koopmann_ECM.jpg
Jason Moran/ Charles Lloyd
Konserter
Torsdag 18. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til
programmet

Et formidabelt duosamarbeid med utgangspunkt i jazzklassikere og historien om Hagar.


Veteransaxofonist Lloyd har aldri vært bedre, og samarbeidet med den ca halvparten så gamle pianisten - og årets Artist in Residence på Moldejazz Jason Moran - har vart i mange år. Duosamarbeidet vakte imidlertid oppmerksomhet spesielt etter utgivelsen av det sterkt kritikerroste ECM-albumet "Hagar's Song". I Jazz Special skriver Jakob Bækgaard bl.a.:

"Kjennetegn for noen av de største jazzmusikerne er at de blir betegnet som historiefortellere.  Med dette menes en evne til å komponere stringente musikalske forløp, som omfatter følelsemessig dybde, samt samle erfaring og visdom på en måte som gir musikken en merbetydning som ikke bare handler om tone og teknikk, men om selve den menneskelige tilværelse på godt og vondt.

Saxofonisten Charles Lloyd er en av jazzens store fortellere. Hans musikk er som en flod som beveger seg i mange retninger.  Spesielt på sine eldre dager har han funnet tilbake til musikkens kilde, og til en følsomhet som er vanskelig å fange i ord.

Llolyd har alltid vært flink til å samle toneangivende musikere rundt seg. En av de viktigste er Jason Moran, som i samarbeidet med Lloyd har funnet fram til en mer klassisk skjønnhet enn den postmoderne estetikk han dyrker med sin trio The Bandwagon. På "Hagars Song" kommer hans encyklopediske kjennskap til pianojazzen ham til gode når han skal variere sitt akkompagnement. Han kan svømme dypt i bluesmusikk og han kan angripe klaveret med avantgardistisk oppfinnsomhet.

Musikken synger om smerte og forløsning, og blir samtidig i seg selv en bekreftelse på livet.
Slik kan kun store historiefortellere spille."