BIG_SUR_6.jpg
Bill Frisell - The Big Sur Sextet
Konserter
Tirsdag 16. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til
programmet

Hos Bill Frisell kan jazz være country, klassisk samtid eller rock - det spørs hvilken dag det er og hvem han spiller sammen med.



Da Arild Andersen skulle sette sammen drømmebandet sitt til konsert på Moldejazz i 1981 valgte han Bill Frisell som gitarist. Musikken ble dokumentert av ECM på LP-en "A Molde Concert", senere gjenutgitt på CD. Året etter var Frisell her med Jan Garbareks gruppe, og siden har han vært en hyppig Moldegjest, bl.a. på den berømmelige konserten med John Zorns Naked City i 1991. De siste tiåra har Frisell imidlertid vesentlig selv satt sammen et utall band med forskjellige uttrykk og gitt ut flere plater med mer variert innhold enn kanskje noen annen gitarist i samme periode. Tross all variasjon har han utviklet et stilskapende særpreg som har påvirket en hel generasjon instrumentkolleger. Med sin veksling fra viril råskap til underfundig kontemplasjon er Frisell en gitarist som alltid leverer kvalitetsmusikk.

Til Moldejazz norgespremierer han gruppa Big Sur Sextet, der hans egne gitarer suppleres av trommeslager Rudy Royston, og to av de mest markante personlighetene i dagsaktuell jazz med åpning mot samtidsmusikk, bratsjist Eyvind Kang og cellist Hank Roberts. Fiolinisten Jenny Scheinman er etter flere års samarbeid med Frisell i ferd med å skape også en egen karriere, og får i Big Sur følge av kollega Carrie Rodriguez. Det loves sjangerovergripende musikk med særpreg og et mangslungent uttrykk.