Jason_Moran_and_Jan_Bang.jpg
Jason Moran / Jan Bang
Konserter
Fredag 19. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til
programmet

Da Jason Moran takket ja til oppdraget som Artist in Residence, hadde han et sterkt ønske om å få jobbe med noen norske musikere. Høyt på ønskelista sto musiker og «elektronika guru» Jan Bang.  Jan svarte umiddelbart -JA!, da han ble spurt om å samarbeide med Jason.


Jason Moran har sjøl jobbet en del med sampling og det å mixe forhåndsinnspilt musikk og lyder fra ulike kilder med livemusikk, nå får han møte og jobbe sammen med en av våre aller fremste elektronika musikere som har spesialisert seg på livesampling og remixing.
Jan Bang var i mange år en framtredende plateprodusent før han konsentrerte seg om sin egen musikk og samarbeid med musikere innen ulike sjangere, samt sin egen festival Punkt.
I Norge er han mest kjent for sitt nære samarbeid med musikere som Nils Petter Molvær, Arve Henriksen og Sidsel Endresen. Internasjonalt har han markert seg sammen med Dhafer Youssef, Jon Hassell og ikke minst David Sylvian.
Dette blir et helt spesielt møte mellom to lekende og utforskende mestere som kommer fra hver sin tradisjon, men som samtidig har mye felles.


Jason Moran - flygel mm
Jan Bang - div elektronikk.