SUSANNE_SUNDFOR_MG_7770_kopi_1500_d2.jpg
Susanne Sundfør
Konserter
Fredag 19. juli
KL 18:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til
programmet

Susanne Sundfør er ikke bare en av vår tids mest populære norske artister, hun er med sin jazz- og klassisk-inspirerte popmusikk en av de mest særegne. At Sundførs musikk er sammensatt kan forstås ut fra listen over inspirasjonskilder; Joni Mitchell, Carole King, Radiohead, Radka Toneff, Rufus Wainwright, Ane Brun og Thomas Dybdahl.


Siden den selvtitulerte platedebuten i 2007 har Susanne Sundførs karriere gått en vei, oppover! Hun fikk Spellemannpris både for denne og for oppfølgeren «The Brothel» i 2010. Hennes nyeste album «The Silicone Veil» fra 2012 har fått et tilnærmet unisont kritikerkorps til å ta frem de største superlativene. - Nær ubeskrivelig briljant, skrev BBCs Luke Slater og det internasjonalt anerkjente nettstedet Pitchfork plasserte låten «White Foxes» på listen over beste nye låter. Sundførs eksperimentelle musikalske legning har ført til spennende samarbeidsprosjekter med andre artister, noe
hiten «Running To Sea», et samarbeid med Røyksopp, er et bevis på. Hun har også vært med å skrive en låt til den nye Tom Cruise-filmen «Oblivion».
Det er ikke bare på plate Sundfør har fått gode kritikker. - Ren magi rett og slett, skrev Dagbladet etter fjorårets konsert på Øya-festivalen og trillet terningen til seks. Det er derfor all grunn til å ha store forventninger til Susanne Sundførs konsert på Romsdalsmuseet fredag 19. juli!