KL_0318__2_crop.jpg
Kendrick Lamar
Konserter
Torsdag 18. juli
KL 16:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til
programmet

Hip hop-fenomenet Kendrick Lamar gjør musemskonserten 18. juli komplett!

Kendrick Lamar viderefører Hip Hop- arven fra Comptons storheter som Dr. Dre, Easy-E, NWA og Ice Cube.

Den svært kritikerroste hip hip-stjernen Kendrick Lamar kompletterer artistrekken på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli. Moldejazz har tidligere bekjentgjort at soul- og R&B-stjernen John Legend, live-favorittene Karpe Diem og multitalentet Lido Lido opptrer på museet denne dagen. Nå er det klart for en fjerde artist, Kendrick Lamar, en av de virkelig voksende stjernene på den amerikanske hip hop-himmelen og en av de mest omtalte nye artistene uansett sjanger.

Sjelden har en ny artist fått så overveldende gode kritikker for både sine plateutgivelser og sine live-opptredener som det Kendrick Lamar har fått. Fra den digitale platedebuten «Section.80» i 2010 til siste måneds konserter i Skandinavia har superlativene haglet. Her er noen eksempler:

- «En Dylan for vår tid» - Dagsavisen om albumet «good kid, m.A.A.d city» fra 2012.
- «9,5 av 10» - Det internasjonalt viktige nettstedet Pitchfork sin rating av samme plate.
- «Årets beste rapalbum» NRK P3 om samme album, terningkast 5.
- «Publikum var med på notene hele veien» - musikknyheter.no om konserten på Sentrum scene 12. feb -13 som får rating 8/10.
- «En rapkonsert av de sjeldne» - VG om samme konsert, terningkast 5.
- «Finfint fra flinkis» - NRK Lydverket om konserten på Hove-festivalen i 2012.

Kendrick Lamar er gitt tilnavnet «The Voice of the New Generation» og det sier mye om hvilke forventninger som stilles til denne artisten. At interessen for Lamar er stor understrekes av at både Øya- og Slottsfjell-festivalen har ham på plakaten i år. Sist, men ikke minst, så er det grunn til å fremheve at youtube-videoen «Swimming Pools» har over 31 millioner visninger!

Festivalsjef Jan Ole Otnæs i Moldejazz tror at Lamar vil bidra til en helt spesiell konsertdag på Romsdalsmuseet torsdag 18. juli.

Kendrick Lamar - Vokal
Damien Farmer - Bass
Omari White  - Main Keyboards
Dion Friley - Drummer / MD
Charles Gibson - Guitarist
Delvyn Brumfield - Secondary KeyboardLes konsertanmeldelse i VG fra februar 2013