Ingebjoerg_og_Frode_kaia__redigert_kopi_haem.jpg
Kunstsenteret: Hæm
Konserter
Fredag 18. juli
KL 17:00
Kunstsenteret (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Ingebjørg Loe Bjørnstad og Frode Haltli

Personlige tekster om hjemlengsel, vennskap og håp
Vokalist og låtskriver Ingebjørg Loe Bjørnstad debuterte med det personlige albumet HÆM i 2013. Plata fikk svært gode anmeldelser, blant annet av Dagsavisas Roald Helgheim. 

"Til tekstar på kav dialekt frå Surnadal har ho skrive eigne songar som ho og Frode Haltli på trekkspel framfører så mjukt, så sitrande vakkert, skirt og reint at eg med Vinje stemmer i at "her er så vent at det kan meg grøta, sjølv om eg er vaksen kar". 

Bjørnstad synger om hjemlengsel, vennskap, nærhet og håp, og den internasjonalt anerkjente akkordeonisten Frode Haltli fullender låtene med vakkert, elegant og virtuost spill. Bjørnstad er utdanna fra Norges musikkhøgskole, der hun var student ved det utøvende kandidatstudiet i jazz og improvisasjon. Ellers inngår Bjørnstad i vokalensemblet Små Grå som siden 2008 har reist med ulike turneer og forestillinger - deriblant bestillingsverk av blant andre Bjørn Kruse, Lisa Dillan, Håkon Thelin, Rolf Erik Nystrøm, Stine Sørlie og Ørjan Matre.

Les også om årets festivalutstiller, billedkunstner og musiker Are Mokkelbost som i festivaluka gir oss serien FX på Kunstsenteret.