Sundland.jpg
Gropper / Anissegos / Sundland / Heather
Konserter
Fredag 18. juli
KL 14:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Prisvinner med internasjonal, berlinbasert band

Vinner av SpareBank1 JazzTalent 2013, bassist Dan Peter Sundland, tar med seg en ny, internasjonal kvartett til Moldejazz 2014. Det kreative musikkmiljøet i Berlin er grunnlaget for kvartetten med musikere fra Tyskland, Hellas, Norge og Australia.

Saksofonist Philipp Gropper fra Tyskland er medlem av trioen Hyperactive Kid, som har gitt ut fem album siden starten i 2003 og blitt omtalt som "det mest populære avant-garde-bandet i Berlin". Han leder dessuten bandene Philm og TAU, som begge turnerer Tyskland og resten av Europa jevnlig. Han har samarbeidet med musikere som Håvard Wiik, Kresten Osgood og Rudi Mahal, og har bak seg over 20 albumutgivelser og en rekke priser.

Antonis Anissegos, tangentist fra Hellas, er aktiv både som komponist og musiker, med en rekke komposisjoner for ulike besetninger, blant annet fremført av Ensemble Modern and Ensemble Mosaik.

Australske Steve Heather er en mangesidig trommeslager involvert i alt fra jazz via støyimprovisasjon og rock til dub. Han jobber i tillegg med musikk til dans og performance og har hatt kunstnerresidenser blant annet i Berlin, Amsterdam, Groeningen og Melbourne.

Den norske bassisten Dan Peter Sundland er å høre i band som Esp og Nina and the Butterfly Fish (tidl. Sommerfuglfisk), som begge gav ut plater til gode anmeldelser i 2013. Han fullførte en Europeisk Jazzmaster samme år, og gav også ut et album med sitt eget ellevemanns kammerjazzensemble. Hans distinkte, akustisk klingende elbasslyd er å høre på jazzfestivaler og -klubber både i Norge og rundt om i Europa.

Philipp Gropper - saksofon, Antonis Anissegos - tangenter, Dan Peter Sundland - bass og Steve Heather - trommer

sparebank1.gif