Foto_Matthew_J_Lee.jpg
Eviyan/Iva Bittova/Sandeep Das
Konserter
Torsdag 17. juli
KL 16.00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Leken omgang med tradisjon og sjanger

Den tsjekkiske fiolinisten og sangeren Iva Bittova er som en litt sjelden vin som ikke alle har smakt. Men når du først har opplevd Bittovas underfundige uttrykk og halsbrekkende improvisasjoner er du fast.

Nå kommer hun til Molde med sitt prosjekt Eviyan, og musikk fra et nytt album med same navn. Med seg i Eviyan har hun amerikanerne Gyan Riley (gitar) og Evan Ziporyn (klarinett) og ikke minst tabla-mester Sandeep Das, kjent fra Yo-Yo Mas Silk Road Ensemble.

Bittova ble født inn i en musikalsk anlagt familie i det daværende Tsjekkoslovakia. Så har det da også blitt hennes varemerke å kombinere sin musikalske arv med halsbrekkende improvisasjon og lekne komposisjoner. Med seg i Eviyan har hun amerikanerne Gyan Riley (klassisk gitar) og Evan Ziporyn (klarinett) og sammen utgjør de en trio som opererer i krysningspunktet mellom fri improvisasjon, østeuropeiske folketoner og jazz.

I følge gruppa selv, er Eviyan et forsøk på å gjenskape vår tids "globale landsbyen" i musikalsk form. De kan vel også sies å lykkes ganske godt. Med Das tablaspill, Bittovas lekne stemme- og fiolinbruk, Rileys gitartraktering og Ziporyns klarinettlek oppnår Eviyan en helt unik miks. I sum er Eviyan og Das en særegen kombinasjon du ikke vil gå glipp av.

Iva Bittova - fiolin og vokal, Gyan Riley - klassisk gitar, Eva Ziporyn - klarinett, og Sandeep Das - tabla.