Willie Nickerson
Jon Larsens Willie Nickersons Egg med Tommy Mars
Konserter
Mandag 14. juli
KL 22:00
Alexandrakjelleren
Tirsdag 15. juli
KL 17:00
Alexandrakjelleren
Onsdag 16. juli
KL 17:00
Alexandrakjelleren
Tilbake til programmet

Lett selvbiografisk eventyr for voksne med legendariske Zappa-musikere på laget

Stringswing-guru og multikunstner Jon Larsen var svært opptatt av den amerikanske komponisten og eksentrikeren Frank Zappa som tenåring. Etter å ha reist land og strand rundt med Hot Club de Norvège, meldte igjen Zappa-iveren seg på midten av 2000-tallet. Det førte ham til California og diverse samarbeidsprosjekter med noen av de viktigste musikerne fra Zappas band The Mothers of Invention, deriblant Tommy Mars.

Sistnevnte har ikke satt sin fot på europeisk jord siden Zappas død. Under moldejazz blir Mars å se side om side med Zappa-kollega Arthur Barrow, Arild Andersen, Rob Waring, Håkon Mjåset Johansen og Jon Larsen. Selve eventyret fortelles av lydbøkenes konge, Terje Strømdahl.

En lett utypisk opplevelse kan vi forvente oss i Alezandra-kjelleren mandag, tirsdag og onsdag kveld, der amerikanske stjernemusikere komponerer hørespillet om det søkende piggsvinnet Willy Nickerson fra det fiktive tettstedet Skinkebekk. Willy jobber på byens bartevoksfabrikk, men bryter med A4-tilværelseb og begir seg ut på musikkens landevei med en drøm om å slå seg opp som bassist.
- Det er mange utfordringer på veien mot stjernene, sier Jon Larsen til Moldejazz.no. - Det er nok en del selvopplevd i eventyre om Willy, men jeg vil ikke innrømme at stykket er selvbiografisk, men med noen tiår i sigøynermusikken er det klart det har skjedd mye rart på veien.

Tommy Mars - Jon Larsen - Arthur Barrow
For Zappa-fans blir nok historien om piggsvinet fra Flaskebekk en noe uvant setting, men Larsen er opptatt av skjæringspunktet historiefortelling og musikk, og gjentar også stadig Zappas retoriske credo: "Does humor belong in music".
- For meg, i likhet med Zappa, er det ingen motsetning mellom god musikk og humor, sier Larsen.

Willy Nickerson's Egg kom i plateform våren 2013. Albumet og fortellingen er illustrert av mannen bak Zappas fjerneste plate-covere,  Cal Shenkel. Festivalsjef Anders Eriksson fikk ideen om å lede Willie Nickerson opp på scenen, da han leste Tor Hammerøs begeistra anmeldelse av skiva på Side 2.

"Det å bli invitert inn i det utrolige universet til Larsen - et sted mellom Zappa, Django, Dali, rock, jazz og litteratur - er intet mindre enn en utrolig morsom og annerledes opplevelse." - Tor Hammerø

Er du nysgjerrig er det bare å rive til seg en billett før alle andre gjør det.

Romsdalens budstikke har skrevet om Willie Nickerson's Egg under tittelen Komedie på Moldejazz.