endresen_westerhus_foto_andreas_ulvo.jpg
Endresen/Westerhus
Foto: Andreas Ulvo
Konserter
Torsdag 17. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Gitar og vokal i improvisasjonens tegn

Vokalist Sidsel Endresen og gitarist Stian Westerhus har de seineste åra fått mye oppmerksomhet og berømmelse for sine liveopptredener, for ikke å glemme for albumet Didymoi Dreams som ble belønna med Spellemannprisen i kategorien for jazz for 2012.

Westerhus er en kompromissløs gitarist, med full kontroll over instrumentet tar han i bruk alle dens mest uvante uttrykk, han spiller så gitaren blir noe annet. Og dermed er han også en god samarbeidspartner for Sidsel Endresens utforskende vokalbruk. Endresen/Westerhus på en scene er ikke redd for å utfordre publikum, men de gjør det heller ikke uten grunn - det er vakkert og oppbrutt, men likefullt sammenhengende, og alt blir det til i øyeblikket.

Westerhus kjenner vi som produsent for Pelbo, fra Puma og Nils Petter Molvær Trio, eller side om side med Terje Isungset, eller Eirik Hegdal og Eldbjørg Raknes.

Om Didymoi Dreams skrev Dagbladets Terje Mosnes at "lytteopplevelsen er ganske riktig som en tripp gjennom et drømmelydlandskap. Der Endresen beveger seg i sitt eget vokale språk med stemmebåndene som lydgenerator, opererer Westerhus i sitt instrumentale univers med gitaren som hovedlydkilde. (...) Om forståelige ord til melodiforløp langs velkjente skalaer ikke inngår i duoens uttrykk, er henvendelsen likevel raus fordi den er så enormt assosiasjonsinviterende i sitt soniske mangfold."

Etter planen går Endresen og Westerhus i studio med nytt materiale i august. Dette er en av flere konserter i regi av årets Artist in residence, Sidsel Endresen. Gå heller ikke glipp av Sekstetten, Merriwinkle, eller Endresen, Jan Bang og Erik Honoré som gjør enlive remix avav konserten til den kritikkerroste duoen Stefano Bollani og Hamilton de Holanda, kl. 22 fredag 18. juli.