kustbandet_konserth3.jpg
Skal vi danse jazz med Kustbandet

Konserter
Lørdag 19. juli
KL 18:00
Bjørnsonhuset
Tilbake til programmet

Bobler i glasset, stort dansegulv og et av verdens beste New Orleans-orkestre

Opplev en spesiell festivalkveld med svingende jazz i stort format, bobler i glasset og fingermat. Og ikke minst er det bare å pusse danseskoa - her er det lov å danse til det som er et av verdens beste New Orleans-orkestre, svenske "Kustbandet". 

Vær forberedt på overraskelser, høy puls og moro når festivalpublikum, tilreisende danseentusiaster og noen av verdens beste proffdansere møtes på samme gulv. Her er det plass til alle, uavhengig av ambisjonsnivå.  

I prisen inngår servering av ett glass bobler og fingermat, men også et lite lunsjseminar i selskapsdans i Paviljonen på Bekkevoll Ungdomsskole fredag 18.07 kl. 12.00 - 13.30. Her vil noen av verdens fremste instruktører dele med seg av sine kunnskaper i lindy hop, foxtrot og jitterbug, så det er bare å finne fram danseskoa.


NB! eget seminar for swingklubbens medlemmer kl. 17.30.


I jazzens første 50 år var jazz noe man både lyttet og danset til. Legendariske spillesteder som Harlems Cotton Club satte standarden for hvordan en nattklubb skulle se ut. Det er ikke mer enn 25 år siden at folk gikk på danserestaurant i helgene også her i Norge (noen skal ha det til at dette er forklaringen på den eksplosive befolkningsveksten etter siste verdenskrig). Men I dag er de fleste av oss fornøyde med å sitte i TV-sofaen og se på kjendiser som svetter seg gjennom øvelser i rhumba og foxtrot.


Kustbandet har mer enn femti år bak seg, og som ambassadører for svensk jazz har de oppnådd et verdensomspennede rykte med sine personlige tolkninger av de gamle mestrene. Rekken av dyktige solister har med åra blitt lang, og den dag i dag trekker bandet til seg musikere helt i front i sitt felt. Kustbandet har spilt på alt fra hage- til Nobellfester og har reist verden rundt fra Lappland i nord til Australia i sør, fra New Orleans i vest til Tokyo i øst.


Idéen om "Skal vi danse jazz" ble unnfanget da påtroppende festivalsjef besøkte Moldejazz i fjor og møtte den fremadstormende, unge danseren Mathias Melsæter Rydjord fra Kleive utenfor Molde. Han har vært aktiv swing-danser i en årrekke, og både show- og konkurransedeltaker. Har flere ganger blitt norgesmester, to ganger nordisk mester, og har vunnet verdenskuppen i boogie. For tida studerer han for å bli skuespiller ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag.


Dessuten er det et faktum at Molde har landets største swingdans-miljø, og har fått æren av å arrangere VM i Boogie i høst, nærmere bestemt sjette september.


Kustbandet består av Göran Eriksson - altsaksofon, klarinett, Klas Toresson - altsaksofon, klarinett, Jens "Jesse" Lindgren - bandleder, trombone, sang, Bent Persson - trompet, kornett, Fredrik Olsson - trompet, Bo "Julle" Juhlin - tuba, basstrombone, Christer "Cacka" Ekhé -trommer, sang, John "Jonte" Högman - tenorsaksofon, barytonsaksofon, klarinett, Claes-Göran Skoglund - piano, sang, Peter Lind - trompet, sang, Hans "Rosten" Gustavsson banjo, gitar, og Göran Lind - bass.