tjo_Eivind_Stuevold_mindre.jpg
Trondheim Jazzorkester/Kristoffer Lo
Konserter
Tirsdag 15. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Personlig verk for tuba, vokal og storband

Tubaist Kristoffer Lo er ikke redd for å gå egne veier.  Med elektronikk og alternativ traktering skal tubaens sanne, tidvis mørke, tidvis glade jeg fram i lyset, eller bør vi si lyden. Vi kjenner ham gjennom den eksplosiv-sensuelle trioen Pelbo som har herja Norden de seinere åra. Som del av indypop-gruppa Highasakite, som for øvrig spiller på Teateret Vårt på plassen lørdag 19. juli, har Lo bidratt på en av 2014s så langt mest bejubla plateutgivelser.

I fjor ble Lo tildelt jazZtipend 2013, og det er i den forbindelse han i år vender tilbake til Moldejazz. Det med en fersk komposisjon i bagasjen. I Los foreløpig navnløse verk lover han en personlig og sjangeroverskridende omgang med alle de muligheter et håndplukka storband gir.
- Et slikt stipend gir meg mulighet til å ta meg god tid, skrive musikk slik jeg ønsker å høre den, og med hver enkelt musiker i tankene, sier tubaisten til Moldejazz.

I tillegg til Trondheim jazzorkester loves vokalinnslag, blant annet ved Highasakite-kollega Ingrid Helene Håvik. Kort sagt er det all grunn til å ha høye forventninger til Kristoffer Los utgave av Trondheim jazzorkester. Det vi foreløpig har fått av smakebiter lover et luftig, lett melankolsk og ikke minst melodiøst verk. Det er bare å glede seg.

Ingrid Helene Håvik - vokal, Kari Eskild Havenstrøm - vokal, Ola Kvernberg - fiolin, Eivind Lønning - trompet, Erik Johannessen - trombone, Kristoffer Lo - tuba, Mette Rasmussen - altsaksofon, Andre Roligheten - tenorsaksofon, bassklarinett, Eirik Hegdal - saksofoner, Petter Vågan - gitar, Gard Nilssen - trommer, Tor Breivik - lyddesign, og Pekka Stokke - lysdesign.