merriwinkle.jpg
Merriwinkle
Konserter
Onsdag 16. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Elektronisk og leken improvisasjon

Merriwinkle er Sidsel Endresen på vokal, Christian Wallumrød på assorterte tangenter og Helge Sten på gitar og diverse elektronikk. Merriwinkle gav ut et album med samme navn i 2004 til strålende kritikker, og turnerte hyppig i inn- og utland fra 2002 og fram til 2008.

Nå er det klart for nye eventyr når trioen samles for reunion under Moldejazz. I likhet med Sidsels andre konstellasjoner under festivalen blir også Marriwinkles musikk til der og da. Det blir aldri det samme, men Endresen, Wallumrød og Sten kjenner hverandre og hverandres referanser og preferanser godt - her er det duka for en tidvis støyende og elektrifisert tilnærming til improvisert musikk.


Christian Wallumrød er en av våre mest stilsikre, men også lekne og eksperimentelle pianister. Hans ulike ensembler har holdt det gående siden midten av nititallet, og dessuten kjenner vi ham fra grupper som Dans les arbres og Close Erase.

Helge Sten er også kjent som ambient-artisten Deathprod med en plateproduksjon som strekker seg over to tiår. Han har jobba med blant andre Supersilent, Motorpsycho og ingen ringere enn Arne Nordheim.

Dette er en av flere konserter i regi av årets Artist in residence, Sidsel Endresen. Gå heller ikke glipp av Sekstetten, Endresen/Westerhus, eller Endresen, Jan Bang og Erik Honoré som gjør en live remix av av konserten til den kritikkerroste duoen Stefano Bollani og Hamilton de Holanda, kl. 22 fredag 18. juli.