Sidsel_Endresen_Moldejazz2014_CF_Wesenberg
Sidsel Endresen/Sekstetten
Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven.no
Konserter
Mandag 14. juli
KL 20:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Helakustisk, håndplukket sekstett

Da Endresen fylte seksti i 2012 ble det feira med jubileumskonsert på Victoria Nasjonal jazzscene i Oslo. For anledningen satte Endresen sammen en sekstett bestående av håndplukkede musikere - Christian Wallumrød på flygel og synther, Eivind Lønning  på trompet, Espen Reinertsen på saksofon, Vilde Sandve Alnæs på fiolin og Inga Margrethe Aas på kontrabass.

Sekstettens så langt eneste opptreden på Victoria ga mersmak, og de har siden holdt kontakten. Nå er de klare med nytt materiale som første gang blir å høre på Teatret vårt mandag 14. juli kl. 20.

Vi kan forvente oss Endresen i sitt rette element, den frie improvisasjonen, men her i en helakustisk setting der instrumenter og stemme lar lydbølgene veve seg sammen. Er du ikke en av de heldige som fikk med deg jubileumskonserten i 2012, bør du være sikker på at du får med deg Sekstetten (ja, det er navnet Endresen har gitt den).

Vilde_og_Iinga_by_Peter_Gannushkin-01.jpg
Alnæs og Aas spiller sammen under navnet Vilde & Inga og har begge studert under Endresen på Norges musikkhøgskole. De har bakgrunn fra klassisk musikk og samtidsmusikk og opererer innen fri improvisasjon på henholdsvis fiolin og kontrabass. Debutalbumet Makrofauna kommer på ECM i mars.
streifenjunko1.jpg
Foto: Andreas Ulvo
Også Reinertsen og Lønning er til daglig å finne i duo-format, da som Streifenjunko og på tenorsaksofon og trompet. Til felles med Vilde & Inga har de også en akustisk tilnærming til instrumentene og musikken. Streifenjunko kaller seg selv en sjangeroverskridende improvisasjonsduo og har så langt gitt ut to album.
chr_solo_pic_2.jpeg
Tangentmann Christian Wallumrød har som orkesterleder spilt med både Reinertsen og Lønning. Han har samarbeida med Endresen i flere andre sammensetninger, deriblant Merriwinkle som har reunion under årets Moldejazz. Ellers kan det nevnes at Christian Wallumrøds ulike ensembler har holdt det gående sidne midten av nititallet. Dessuten kjenner vi ham fra grupper som Dans les arbres og Close Erase.

Dette er en av flere konserter i regi av årets Artist in residence, Sidsel Endresen. Gå heller ikke glipp av Endresen/Westerhus, tidligere nevnte Merriwinkle, eller Endresen, Jan Bang og Erik Honoré som gjør en live remix av av konserten til den kritikkerroste duoen Stefano Bollani og Hamilton de Holanda, kl. 22 fredag 18. juli.