highasakite_tonjethilesen.jpg
Highasakite
Konserter
Lørdag 19. juli
KL 24:00
Teatret Vårt (PLASSEN)
Lørdag 19. juli
KL 24:00
Under 18 år
Teatret Vårt (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Fengende drømmepop av internasjonalt kaliber

Med debuten fra 2012, All That Floats Will Rain, fikk norske hipstere, og deler av norsk musikkpresse, øra opp for indiepop-kvintetten Highasakite. Med andreplata, Silent Treatment, som ble sluppet tredje februar, ser bandet ut til å sementere sin posisjon som et Norges mest interessante band akkurat nå.

Nærmest euforiske anmeldere i inn- og utland omfavner unisont bandets lydbilde, men også de gode tekstene - tekster som står på egne bein, ikke kun er vedheng til musikken. Med strupesang og pentatoniske skalaer kombinert med virkelig gode pop hooks, kan de nok også ha rett i at bandet er noe helt annet. Kort sagt en sjeldent god kombinasjon av dyktige musikere, gode låter og sterke tekster, eller sagt med VGs Tor Martin Bøe.

"Hele kvintetten er ufyselig dyktige musikere, med eiendommelige hovedinstrumenter som det bergenske nasjonalinstrumentet zither og ikke minst den forvokste trompeten flugabone."

Det siste året har Highasakite turnert store deler av den vestlige halvkule, heldigvis har de tid til å stoppe innom Moldejazz.

Med en hjemsøkende vokal, og et lydbilde som spenner fra det sarte til det suggererende, formidler de på låt etter låt det som ikke kan sies med ord.
Dagbladet, Ida Bakke Kristiansen.

Kristoffer Lo, som bidrar på gitar, perkusjon og flugabone(!), leverer også et nykomponert stykke til årets festival. Gå ikke glipp av Trondheim Jazzorkester og Kristoffer Lo som spiller på Vårt teater på Plassen kl. 20 tirsdag 15. juli. 

Ingrid Helene Håvik (vokal), Trond Bersu (trommer), Øystein Skar (synther), Marte Eberson (synther) og Kristoffer Lo (gitar, perkusjon og flugabone)