Timbuktu_Damn_Photocred_Ulf_Berglund.jpg
Timbuktu & Damn!
Konserter
Onsdag 16. juli
KL 17:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

Sjangeroverskridende, svensk hip hop'er med Skandinavias kanskje tighteste backing-band

Vår svenske hip hop venn Jason Diakité, bedre kjent under artistnavnet Tibuktu, er klar for Moldejazz. Med seg har han et av Skandinavias desidert kuleste backing-band, Damn! Sammen gir de hardtslående og funky hip hop på vaskeekte skåning.

Virkelig fart under hjula, fikk Tibuktu med sin første svenskspråklige skive, The Båtten is Nådd, i 2003. Norsk radio og norske spillesteder fikk raskt øra opp for rap-rabulisten, og han har sia opparbeida seg en solid og trofast fanskare her til lands. Ikke uten grunn. Timbuktu har med rette et rykte for drivende , dryppende og dansbare konserter. Eksempel på det kom i Moldejazz' tilfelle så tidlig som i 2005, og igjen i 2009.

Timbuktu har nytt album på gang. Etter ryktene å dømme skal det slippes seinere i vår. Det er altså klart for blodferskt materiale når Timbuktu gjester Molde. Har du ikke fått med deg den ferske singelen "Spring" fra Timbuktus kommende album, har du noe å glede deg til.

Sjekk ut Spring mens du pusser danseskoa. Dem vil du garantert få bruk for. Forresten ryktes det også at Jarle Berhoft, som for øvrig spiller konserten før Timbuktu, kanskje kan finne på å tusle oppom scenen for en liten gjesteopptreden.

Jason Diakité - vokal, Damn!: Svante Lodén - gitar/perkusjon/vokal, Måns Mernsten - tangenter/vokal, Måns Block - trommer/perkusjon/vokal, Erik Hjärpe - tangenter/vokal, Gustav Lindroth - bass/vokal og Beldina Malaika - vokal