PatMetheny_Katz_D8C0845b_BW.jpg
Pat Metheny Unity Group

Det blir et svært etterlengtet gjensyn med gitarlegenden Pat Metheny når han 8. mai 2014 kommer til Bjørnsonhuset i Molde med sitt nye band; Pat Metheny Unity Group.

I et samarbeid med Maijazz, Bergen Jazzforum, Trondheim Jazzfest og Storyville Jazz Club har Moldejazz gleden av å presentere gitarlegenden Pat Metheny og hans nye band Pat Metheny Unity Group i Bjørnsonhuset i Molde 8. mai 2014!


Det går fremdeles gjetord om Methenys særdeles sterke musikalske tilstedeværelse da han som Artist In Residence under Moldejazz i 2001 gjorde hele 8 konserter! Siden den gang har Moldejazz, av turnepraktiske årsaker, ikke lyktes med å få ham tilbake til festivalen. Da er det ikke desto mindre hyggelig at Metheny gjør Molde til et av stoppestedene når han til våren drar på turne med sitt nye band som inkluderer Chris Potter - saxofon, Ben Williams - bass, Antonio Sanchez - trommer og Guilio Carmassi - tangenter / perkusjon.

Det er sagt om multiple Grammy-vinner Pat Metheny at det eneste forutsigbare med ham er at alt han befatter seg med er av skyhøy kvalitet. Det ble sist demonstrert da han lekte seg med sitt enmanns mekaniske orkester på platen og turneen «Orchestrion» og da han fikk nok en Grammy for sitt baryton-gitarspill på «What's it All About». En svært entusiastisk Metheny sier om sitt nye band at dette er første gang han kan fremføre låter fra absolutt hele sin karriere, fra «Bright Size Life» via «Songs X» til «Secret Story». Han vurderer også å inkludere deler av «Orchestrion» -konseptet. Metheny hyller de andre band-medlemmene i Unity Group; Chris Potter som en av de mest allsidige treblåserne i dagens jazz, Ben Williams som spiller like godt på både elektrisk og akustisk bass, Antonio Sanchez som en av verdens beste trommeslagere og sist, men ikke minst, bandets nyeste tilskudd, Guilio Carmassi. Han omtales som en unik multiinstrumentalist som i tillegg til treblås og messingblås behersker gitarer og trommer, og på toppen av det hele synger. Midt i dette altså, en av verdens mest meritterte gitarister uansett sjanger, Pat Metheny! Konserten i Bjørnsonhuset 8. mai 2014 blir garantert en stor begivenhet!