_MG_3018_Foto_Johannes_W._Berg.jpg
Thomas Dybdahl
Konserter
Onsdag 16. juli
KL 17:00
Romsdalsmuseet
Tilbake til programmet

Melankoliens mester går soula veier

Sia That Great October Sound kom ut i 2002, har Thomas Dybdahl vært kongen av lavmælt gitarmelankoli. Med Waiting for That One Clear Moment (2010) tok Dybdahl et skritt i retning soulen, et landskap sisteskiva, What's Left is Forever (2013), er med på å befeste ham i. Eller sagt med Stein Østbø i VG sine ord:
"What's Left Is Forever» er en triumf (...) for låtskriveren og sangeren Thomas Dybdahl."

Singelen "But We Did" fra What's Left is Forever har gått i heftig rotasjon på norske radiokanaler. Med ambisjon om gjennomslag også i USA, spilte Dybdahl inn sistealbumet i Henson Recording Studios i Los Angeles, med ingen ringere enn den sagnomsuste produsenten Larry Klein bak spakene. Klein har i sin tid jobba med blant andre Joni Mitchell, Shawn Colvin og Herbie Hancock.

I forbindelse med at også Trondheim Jazzorkester og Kristoffer Lo gjester festivalen, har praten gått mellom Dybdahl og Ola Kvernberg (som er med i Los utgave av Trondheim Jazzorkester). De to melankolikerne har tidligere spilt sammen ved flere anledninger, og også denne gang blir Kvernberg, en av våre mest kreative fiolinister, å se på scenen med Dybdahl.

Bandleder, komponist og fiolinist Kvernberg har gjort det svært godt de siste åra.

Albumet og stykket Liarbird (2011), gav Kvernberg Spellemannsprisen for beste jazzalbum, og i 2012 ble han tildelt Kongsberg jazzfestivals musikerpris. Vi kan også legge til at han i fjor sommer fikk Amanda for musikken han komponerte til spillefilmen Jag etter vind. Kvernberg slapp i fjor høst skiva Northern Tapes.

Kvernberg og Dybdahl deler melankolien, men også evnen til å leke seg, til å utfordre, være seg gjennom flørt med uvante sjangere, eller ved å elektrifisere og forvrenge sine instrumenter - og dermed våre forventninger.

Thomas Dybdahl (gitar og vokal), Ola Kvernberg (fiolin), Eirik Lye (bass), Øyvind Jakobsen (trommer), Sebastian Waldejer (gitar og tangenter) og Ådne Sæverud (orgel).