Foto Stian Westerhus
Endresen/Honore/Bang - Live remix
Konserter
Fredag 18. juli
KL 22:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Punkt-festivalen besøker Moldejazz

Erik Honoré og Jon Bang har under den årlige Punkt-festivalen i Kristiansand gjort live mixing av konserter til et av festivalens trekkplaster. Artist in residence Sidsel Endresen er begeistra for konseptet og legger opp til en festival i residence i det Honoré og Bang har blitt invitert til å ta med miksepultene til Moldejazz. Det er konserten til den italienske pianisten Stefano Bollani og den brasilianske bandolinisten Hamilton de Holanda som skal vris og vendes på av Honnoré og Bang og med Endresen på vokal. 

Ved midnatt fredag 18. juli kl. 22 på Teatret vårt er det altså klart for live remix på Punktsk manér. Stefano og Holand har hørt gjetord om Endresens særegne stemmebruk og om Punkt-duoens tilsvarende særegne remixing, og ser fram til å selv få musikken sin behandla på denne måten.
- Det er en stor ære for punkt å bli spurt om å komme til Molde jazzfestival som en del av Artist in Residence-programmet til Sidsel Endresen, sier Jan Bang til Moldejazz.no. 
- Vi har samarbeidet med Sidsel helt fra vi startet i 2005 og har på sett og vis utviklet hele konseptet omkring live remix i samarbeid med henne og andre, i hovedsak norske, improvisasjonsmusikere, slik som Arve Henriksen, Eivind Aarset, Nils Petter Molvær og Audun Kleive. 

-- Live remix har helt siden starten vært en av hovedelementene i Punkt-festivalen i Kristiansand. Lyden fra hovedkonserten blir sendt til en annen nærliggende scene/studio-hybrid vi har kalt alfarom, hvor publikum kan få høre en de/re konstruksjon av konserten de nettopp hørte. I denne intime settingen blir musikken samplet og bearbeidet av musikere og produsenter - kort sagt, remixere

-- Vi ser med glede frem til å bringe punkt konseptet sammen med Sidsel til årets festival i molde! Bang og Honoré på assorterte miksere og elektronikk, Sidsel Endresen på vokal.

Punkt arrangeres 4-6 september 2014 i Kristiansand