SolveigSlettahjell_AndreasFroeland.jpg
Solveig Slettahjell med Fuglset mannskor
Konserter
Torsdag 17. juli
KL 21:30
Molde Domkirke Sold out
Tilbake til programmet

En av våre største vokalister går til kildene

NB! UTSOLGT. LEDIGE BILLETTER TIL DEN ANDRE KIRKEKONSERTEN.
Hva passer vel bedre enn personlige tolkninger av folkekjære salmer, når Solveig Slettahjell inntar Molde domkirke for festivalens tradisjonsrike kirkekonsert. Med seg har hun, i tillegg til sitt faste band, lokalt forankra Fuglset mannskor som i år fyller sytti år.

Fra inntoget i Oslos jazzmiljø på slutten av 1990-tallet, har Solveig Slettahjell befesta sin posisjon som en av våre virkelig store vokalister. Med blant andre Mats Eilertsen og Morten Qvenild, har hun gjennom gruppa Slow Motion Orchestra gitt oss noe av det vakreste og mest melodiøse innen norsk jazz de siste femten åra.

Prestedatter Slettahjell vokste opp med og i kirkemusikken, og det er en kjent sak at det samme kan sies om jazzen. Helt nytt er det heller ikke at Slettahjell vender tilbake til og gir oss tolkninger av folkekirkas musikk. Med Natt i Betlehem (2008), var det et knippe julesanger som var objekt for fortolkning. Med fjorårets Arven - med Tord Gustavsen, Sjur Miljeteig og Nils Økland - er det et knippe salmer som får Slettahjells respekt- og klangfulle behandling.

I Molde domkirke torsdag 17. juli, har Slettahjell med seg Tord Gustavsen på piano, Sjur Miljeteig på trompet, Nils Økland på fele, og altså sangere fra Fuglset mannskor.