Foto Andreas Ulvo
Sjur Miljeteig
Konserter
Onsdag 16. juli
KL 22:00
Storyville (PLASSEN)
Tilbake til programmet

Sjur Miljeteig

Som bakmann og komponist har trompetist Sjur Miljeteig mye å vise til. Tidlig Jaga Jazzist. To album under navnet Friko sammen med Peder Kjellsby på tidlig 2000-tall. Samarbeidet med Solveig Slettahjell i ulike Slow Motion-sammensetninger. Den siste tida har gått med til teater, der han bidrar med musikken i Det norske teatrets oppsetning av Haugtussa, der Miljeteigs kone Ane Dahl Torp innehar hovedrolle.

Som bandleder har Miljeteig ikke gjort så mye ut av seg, ser vi bort fra den nevnte duoen. Det ble det dog slutt på i fjor høst, da Miljeteig først gjorde en konsert med eget band under Oslo jazzfestival og deretter slapp sitt første soloalbum It's Funny How Things Happen at Particular Times på Parkteateret i samme by litt seinere på høsten.

- Vi planlegger en større turne til høsten, men første konsert siden plateslippet blir faktisk i Molde, sier Miljeteig til Moldejazz.no. 
- Jeg gleder meg veldig. Å få spille på Moldejazz under eget navn er stor stas. Sist jeg var der som bandleder var med Jax i 1996, og det begynner å bli en stund siden. 

Fjorårets plate er en leken og velproduser miks av lavmælt og utstrukket, lekent og forvridd og det reint ut orkestrale. Søt elektropop glir over i stakkato, forvrengt trumpet.

I VG ble skiva omtalt som "popmusikk fra fremtiden" i det avisas Carl Petter Opsahl omtaler som "både middelaldersk og futuristisk på samme tid, med episke oppbygninger som «It's A Strange World Sandy» og sprø popfunk i «A Peculiar Event»". 
Terningen viser fem øyne.

Med seg på scenen har Miljeteig Per Oddvar Johansen på trommer, Per Olav Torget på gitar og Øystein Skar og Marte Eberson på tangenter.
De to sistnevnte er også med i Highasakite som spiller på Teatret vårt lørdag 19. juli klokka 24.

Miljeteig er også med i når Solveig Slettahjell og Fuglset Mannskor tolker salmer i Molde domkirke torsdag 17. juli kl. 21.